20 Mart 2007 Salı

Tüpraş`ı bombalayacaklardı


İstanbul ve Kocaeli'nde eşzamanlı olarak yapılan operasyonlarda, terör örgütü PKK üyesi 5 kişi, Tüpraş Rafinerisi'ne yönelik bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.

Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'ne yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu ihbarını aldı. Çalışma başlatan ekipler, teröristlerin İstanbul'daki bağlantılarını da belirledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile temas kuruldu ve zanlıların telefonları takibe alındı. İzmit'teki zanlıların İstanbul'daki bağlantılarıyla sık sık şifreli telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Kocaeli ve İstanbul'daki adreslerin belirlenmesiyle birlikte eşzamanlı operasyon başlatılarak 12 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli'ndeki adreslerde yapılan aramalarda 11 kilo 730 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ile 10 adet elektrikli kapsül, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılardan 8'inin Kocaeli Merkez ve Körfez ilçesinde, 4'ünün de İstanbul'da yakalandığı belirtildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Ekrem Polat, Zeynep Taşgir, Leyla Yılmaz, Adnan Titiz ve Hüseyin Günhan tutuklandı.
BİGPARA


Hiç yorum yok: