8 Nisan 2009 Çarşamba

Aynı Tas Aynı Hamam...

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
A.B.D. Başkanının ülkemize gelmesi yerli ve yabancı medyada bir hayli konuşuldu.Obama üzerine şakalar türetildi,üniversilerde konuşma yapıldı,anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.Görüldüğü gibi ziyaret oldukça renkli geçti.
***
Başkan Bush döneminde Türkiye'de ve Dünya'da artan Amerikan karşıtlığı siyahi bir başkanla biraz da olsa giderilmeye çalışılıyor.
***
Fakat A.B.D.'nin dış politikasında bir değişiklik yok.Ermeni soykırımı iddaası,Kuzey Irak politikası,bebek katili PKK ya destek,İslam Dünyası'nda birliği bozmak için İslamı siyasallaştırma ve radikaleştirme gibi söylemler hala aynı.
***
Dünya jandarması A.B.D. hala dünyanın birçok yerinde insanları ve insanlığı yok etmeye çalışıyor.Uluslar arası alanda Türkiye'nin elini zayıflatmak için yapay gündemler oluşturuyor, iddaalar öne sürüyor.
***
Fethullah Gülen ve diğer cemaatlerin oluşumdan bir numaralı sorumlu olan A.B.D. değil mi?Askerlerimizin başına çuval geçiren,kanlı 1 Mayıs'ları organize eden kim?Demokratik ve Laik ülkelerde önce dine dayalı,daha sonra tamamıyla teokratik devletler kurdurma A.B.D. hegamonya anlayışının ürünü değil mi?
***
Sempatik,ikna kabiliyeti yüksek ve karizması olan bir lider A.B.D. başkanı oldu diye bu gerçeklerin hiçbiri değişmez.
Deniz IŞIK

Hiç yorum yok: