7 Şubat 2010 Pazar

Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı

Sonunda çoğu kişinin merakla beklediği Sermaye Piyasası Lisanslama sınavının yapılacağı tarih belirlenmiş. Bugünkü Hürriyet Gazetesi'nin İK ekinde gördüm. TSPAKB ( Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği)'nin verdiği ilan şöyle:

Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde aşağıda yer alan Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları 27-28Mart 2010 tarihlerinde yapılacaktır.

1- Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey,
2- Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey,
3- Türev Araçlar,
4- Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı,
5- Kredi Derecelendirme Uzmanlığı,
6- Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanl,
8- Konut Değerleme Uzmanlığı,
9- Sermaye Piyasası Faaliyetleri Takas ve Operasyon İşlemleri,
10- Türev Araçlar Muhasebe, Takas ve Operasyon İşlemleri,

Sınavlar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Samsun illerinde düzenlenecektir. Başvurular 15-26 Şubat 2010 tarihleri arasında http://basvurular.meb.gov.tr/tspakb internet adresinden yapılabilecektir. Sınav başvurularına ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren Sınav Klavuzu http://basvurular.meb.gov.tr/tspakb ve http://www.tspakb.org.tr adreslerinde 8 Şubat 2010 tarihinden itibaren yayımlanmaya başlanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla,
TSPAKB (Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği)


Sitede yarın açılacağı için şu an başka bir bilgi yok elimizde. Fakat Anadolu Üniversitesi'nin yaptığına benzer bir sınav olacağını tahmin ediyorum. Yani değişen birşey olmayacaktır. Normalde Ocak sonu olması gereken sınav 2 ay kaymış bulunuyor. Benim için sınav tarihi biraz ters zamana denk geldi. O tarihte hangi şehirde olacağım belirsiz şimdilik. Sınav ile ilgili yarın daha net bilgi edinebileceğiz. Tarihin belirlenmesiyle artık çalışmalar artacak. Sınava girmeyecekte olsam ders notları paylaşabilirim fırsatım olursa. Şimdiden herkese kolay gelsin...

Hiç yorum yok: