6 Mayıs 2007 Pazar

Sizin Üniversitenizde Bunlar Var mı?


Sizin üniversiteniz de bunlar var mı?



  • 2 vize 1 final sınavı

  • 1-3 sistemi

  • Bütünleme sınavları yok

  • Çan eğrisi yok

  • Geçme notu 60

  • Final en az 50 olmalı

  • Yaz okulu var fakat buna ragmen yazın açılmayan dersler var

  • Kredi sınırlaması hat safhada

Sizin üniversiteniz de var mı bilmem ama benim üniversitemde yani Pamukkale Üniversitesinde bunların hepsi mevcut.Öss de tercih yapacak arkadaşlar bu sıraladıklarımı bilmezler ama üniversiteli arkadaşlar bunları gördüklerinde (oha) diyeceklerinden eminim.


Kimi sınavlardan 20-30 alarak mühendis olur kimi 50-60 alır okulu 1-2 sene uzar.Herhalde bu yazımdan ne demek istediğimi anlayan anladı.Yeni üniversiteye gelecek arkadaşlar aman ha üniversitelerin ders geçme sistemlerine iyi bakın ona göre tercih yapın yoksa ....

8 yorum:

Adsız dedi ki...

"Kimi sınavlardan 20-30 alarak mühendis olur kimi 50-60 alır okulu 1-2 sene uzar." demişsin, bu Çan eğrisinin bir gereği, ama başta da çan eğrisi yok demişsin, ben yanlış mı anladım acaba??

ama emrah kardeşim yine de Allah sabır versin, bizde de saydıklarının çoğu aynı şeklideydi, (cum.üni.işl. )hatta büt ben mezun olduktan sonra geldi :)
ama şu 2 vize 1 final eminim berbat birşeydir, sınav sınav sınav..

Adsız dedi ki...

emrah ayrıca bir şey sormak istiyorum sana, portfoyundeki Bolu Çimento sayısı 38 ( ayrıca kayseri plakası, şişş) hedeflediğin rakam 2,70.. Yani 0,09 kar, bu kar ile satarsan 3,42 YTL kazanırsın?? bu kadar küçük bi kar için mi bekliyosun, bu konuda bilgim yok pek, atladığım bir nokta olabilir? merkaımı gideririsin umaım :=)

Investor dedi ki...

Özkan merhaba
Öncelikle değerli yorumlarını paylaştıgın için teşekkür ederim

Şimdi ilk sorunun cevabını belirtiyim ;"Kimi sınavlardan 20-30 alarak mühendis olur kimi 50-60 alır okulu 1-2 sene uzar."
Bu cümlede demek istediğim benim üniversitemde çan egrisi olmadığı için 50-60 ile dersten kalanlar var.Ama diğer üniversitelerde bunun apaçık örneğini de arkadaşım söyledi 20-30 ile derslerden geçen oluyormuş ve bunlar elektronik mühendisliğinde okuyor benim isyanım bu noktada.Çan eğrisi sisteminin çok yanlış olduguna inanmaktayım.Bu durumda öğrenciler kendilerini baskı altına da almıyorlar ne de olsa ortalamayı geçerim.Sınıfta çan egrisinde daha az kişinin kalması için anlaşanlar var daha bir sürü örnek.Ama biz de size bir geçme barajı veriyorlar öğrenci müthiş baskı altında ve çok iyi sonuçlar çıkmıyor.Pamukkaledeki herkeste maalesef sistemin zorlugundan yakınıyor bu sistem maalesef bize sosyal anlamda birşey yapmamıza engel oluyor.Hatta üniversitemize YÖK'ten yazı geldi çok az mezun veriyorsunuz diye bu da sistemin getirdiklerinin apaçık örneğidir.

Diğer belirtmek istediğim konu ise desem ki Özkan bey 100 ytl versem desem siz kim durduk yere 103.42 ytl verir kimse vermez şimdi ben 100 yatırım 3.42 ytl kar edince satıyorum ve o parayı harcamıyor orada birikiyor böyle kar ede ede o para yükselecektir.Mesela 1000 ytl olsaydı 32 ytl kar elde etmiş olacaktım.İşin açıkçası portföyümün degeri 1300 ytl civarında böyle olunca bu fiyatlardan kar elde etmek benim için çok büyük avantajdır.Yani 3.42 ytl'yi başlı başına düşünmemek gerekir.Ama artık sık sık satmayacağım Ekonomix Beyin dediği gibi 8-9 hisse alıp bekleyeceğim bu daha karlı olacaktır.Teşekkür ederim.

Investor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

borsa konusunda pek bilgli olmadığımı söyledim ya, bugunlerde kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum.. Sayfandaki geçmiş bir çok yazıyı okudum, ilk yazında
Borsa oynamak yanlış bir tabir demişsin.. buna katılıyorum, lakin bugün elindeki 1.300 YTL yi repo yapsan, 08/06/2007 vadeli repoda 15,10 YTL kazanıyorsun, (Garanti Bankası)Risksiz.. Haliyle senin amacın biraz da ufak ufak alıp satarak işi ögrenmek, gelecekteki büyük yatırımların için deneyim kazanmak galiba, değil mi?

Investor dedi ki...

Özkan işin temeli nerden geliyor biliyormusun ekonomiyle ilgilenen finansla ilgilenen birçok Endüstri mühendisi var.Mesela ekonomi bakanı Ali Babacan Endüstri mühendisi.
Endüstri mühendisliğinin yelpazesi çok geniş oldugu için bir yönde kendini geliştirmek zorundasın bende yatırım yönünde kendimi geliştirme aşamasındayım.Yani mühendislikten sonra yapabileceğim 2.bir mesleğimin olması çok büyük avantajdır.İleride kendi yatırımlarım için de çok faydalı olacaktır.Bence yatırım çok önemli bir nokta.
Bir iktisatçı bir işletmeci bir mühendis ya da bir doktor ekonomiyi, yatırım yapmayı az çok bilmelidir ben bu konuya çok önem vermekteyim.Kişisel gelişimin üniversite hayatında çok önemli bir yer teşkil ettiğine inanıyorum herşey okuldaki teorik bilgilerle olmuyor o size sadece bakış açısı kazandırıyor.Teorik sizi bir yerlere götürmez.Ben bu bilince sahip olduğum için borsayla da ilgilenirim,siyasetle de,edebiyatla,futbolla ayrıca birçok kulüpte proje sorumluluğu yapıyorum bu açıdan bunlar önemli üniversiteli arkadaşların özellikle sadece ders çalışıp mezun olmaları onlara hiçbirşey kazandırmaz.
Bir iktisat mezunu bence borsayı bilmeli,bir inşaat mühendisi siyaseti takip etmelidir benim düşüncem bu.Tekrar teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

YA BU ÇAN EĞRİSİ BERBT..KOLAYMI SANIOSN..BEN İST ÜNV.ÖĞRENCİSİYM..0-25 VE 90-100LER ÇAN ORT.GRMİO.. ZTN 90-100 YOK DEZAVNTJLIYIZ..DÜŞÜKLER GREMEYNCE..40 OOLN ORT.OTOMATKMN 60-70LERE TIRMANIO..SONUÇTADA 90 VARSA BİLE AA OLMIO..70LERLE KALNLR OLUO...VE TİYATRO ELŞ.BÖLÜMNDEİM..BİLENLER BİLİR ZOR BÖLÜMDÜR..ARTI 0.3LÜ GİRERSN SANAT OKULNDN ÇIKMADIYSAN BNM 323 PUANM 273 E DÜŞTÜ 0.3LÜ..İNSNLR AA KOLAY GİRİLİO DİE SAÇMALR DURR..BÖLEDE ÇARPIKLIKLAR VARDIR..NERDN YTIOSA AKILLRNA İÜDE DÜŞÜK PUANLI BÖLÜM.MUHAHAH GÜLEYM BARİ :)

Investor dedi ki...

anladım kendine göre haklı tarafların var ama bence keşke öyle bir imkanımız olsun da ikimizde ayrı iki sistemi görebilsek ve karar verebilsek.