23 Ekim 2007 Salı

BORSA

Borsa için bugünkü şartların oluşturduğu savaş riski fiyatlanma cabasında hatırlarsanız Genelkurmayın kamuoyu tarafından kabul edilen E-MUHTIRA sonrası borsa 30 Nisan günü öncesi kapanışını 46861 seviyesinden kapatmış.

E-Muhtıra olgusunun piyasalara düşmesi sonrası borsa 30 Nisan günü en düşük 43116 seviysini görmüştü.İlerleyen zaman sonra ABD piyasalarında suprime Mortage krizi konuşulup tartışıldığı sırada biz bu oluşan durumu borsa endekslerinde 43291 seviyelerine kadar düşerek fiyatlamıştık.

Bugün için bir ülke piyasasında en korkulan olguların dip seviyesi olarak 43000 fiyatları gösterebiliriz. Bugün için piyasa askeri operasyon bir nevi savaşı fiyatlama yoluna gitmekte öncelikle 56300 seviyesi endekste önemli bir direnc noktası ve bu direnc noktasının en alt dilimi 48600 seviyesi (askeri operasyonun gerçekleşmesi)sırasında görebileceğimiz yer olarak kabul ediyorum.

Piyasaları 56300-48600 seviyeleri arasında yaraların tekrar sarılması gereken alan olarak düşünüyorum .Belirli bir süre bu alan içersinde gel-gitli bir piyasa göreceğiz.

Şimdi burada en önemli olgu bu oluşumlar oluşmadan önce piyasada birkac gün önce hareketlerine başlamış yükseliş yapan hisselere dikkat etmek gerekir. Bu hisseler piyasada oluşan kötümserlik dozajıyla birlikte hacimsiz sırf piyasa düştü diye düşen hisseleri göz önüne getirip yeni pozsiyon acmak yada eldeki nakiti degerlendirmek isteyenler bu hisselere göz atsın.

Kötümser hava oluşmadan önce en az 15 gün içinde hareket etmiş hisselere dikkat tepkisel yükselişlerde bile ilk hızlı cıkış ve toparlanma bu hisselerde görülecektir

Hiç yorum yok: