13 Kasım 2007 Salı

Citigruop Hisse Senedinde Pozsiyonumuz ?

Ekonomitürk Blogunda Ekonomix 6 Kasım günü Citigroup ve Amerikan Dolari yazısında piyasada oluşan havayı ve bu havanın yaratmış olduğu ABD borsalarında kote olmuş Citi ve Merrill Lynch çok ucuzladığından bahsediyor.

10 Kasım cumartesi günkü yazımızda Böyle Bir Analize para yatırabilirmi ? Citigroup için 31,00 seviyesinin altına kaydırmayacaklarını belirtmiştik.

Citigroup için pozisyon açılımına gideceğimi belirtmiştim. 34 ile 33,57 seviyesine kadar kademeli Pazartesi günü hisse pozsiyonu açılımına yönelerek Uzun bir aradan sonra İmkb dışındaki borsalarda'da al sat yapmaya başladık. Birkaç dostumunda katılımıyla portföye gerekli tasarruf miktarını sagladık.

Dünkü kapanış seviyesine göre %5,12 lik bir artış sözkonusu Citigruop hisse senedinin 31,00 seviyesinin aşağıya kıırlmayacağını veya piyasanın aşağıya kırdırmayacağını düşündüğümüz için alımı tek gün olarak alım şeklinde degerlendirdik. Yazımızda bir aylık süreci göz önüne alacağımızı belirtmiştim.

Sonucta teknik analiz bilsek bile şu an borsayı evde takip etmekteyim. Teknik analiz yapabileceğim hiçbir teknik program ve sunum yoktur. Zaten teknik analizlik bir durumda hissede görmüyorum. Çünkü teknik analize bu hissenin ihtiyacı yok diye algılıyorum

Fakat önümüzde iki açılım var 31,00 seviyesi aşağıya kırarsa şayet Satış düşünmek için nedenlerimizi sorgulayacağız. 31,00 seviyesi bu hissede kritik bir nokta ve bu noktayı yeni bir dalga sonrası aşağıya kırmak münkün

İlerleyen dönemlerde takip yazılarımız sürecek fakat bu takip yazılarımızda 6 Kasım günü yazılan yazıyada bol bol malzeme çıkartağız gibi geliyor.

7 yorum:

GİZ dedi ki...

35,53(%5,84)seviyeden portföyün % 10 kadar bir satış yapılmıştır.

GİZ dedi ki...

Teknoloji dünyasının nimetlerinden yararlanmak ne güzel msn aracılığıyla dostumuza vermiş olduğumuz mesajlardan sonra işlemlerin gerçekleşmesi çok hoş bir duygu ............

GİZ dedi ki...

36,84 seviyesinde %2,63 oranda bir artış sergielemekte portföyün % 3 kadar satış yapılmıştır.

portföy % 87 hisse % 13 nakit olarak devam etmektedir.

GİZ dedi ki...

3 satış yeri olarak 37,50 seviyelerini düşünüyorum

% 5 oranında bir satış yapacağım

GİZ dedi ki...

satış yaptığım % 13 'lük nakitin %2kadar alım yapacağım ilk alım yerim 34,75 seviyesi olacak

2 alım yerim ise 34,25 seviyesi % 3 oran düşünüyorum

GİZ dedi ki...

% 2 alım bu saat itibarıyle gerçekleşmiş bulunmaktadır.

% 89 hisse % 11 nakit pozsiyonu taşımaktayız.

GİZ dedi ki...

Dünkü alımların gerçekleşmesiyle % 92 hisse % 8 nakit pozisyonum devam etmektedir.

33,25 seviyesi bölgesinde % 3 alım 32,75 seviyesinden % 5 alım yapacağımı bilidirim.

Şimdilik beklemedeyim