24 Kasım 2007 Cumartesi

Shortla

Citi hissesine bir bakayıp dedim 31,00 seviyesi yine gözüme takıldı nasıl takılmasınki 31,00 seviyesi aşağı kırıldığında yaklaşık % 10 % 20 oranında bir boşluk gözükmekte o boşluğa kadar düşmek söz konusu oluyor.

Cahil cesareti olarak bugün citi hissesi aldığıma göre akıllı cesareti sizce ne yapmalıdır. Yorumlarımın tercüme sorunu yaşadığından dolayı özümsemeli bir açıklama yapma gereğim var. Bu okuycularla ilgili bir problem değil sakın alınmayın. Okyanus ötesinde yaşayan sevgili bir dostumuz var biz onun zekasına saygı gösterip zekasına bok atmayıp ülke sınırlarından ayrı kalması türkçe algılamasını güçleştiriyor diye bu tercüme olgusunu getirdik.

alımı delilik olarak görüyorsa satımı akıllılık olarak gösterip fon yöneticisine yakışır bir hamle yapması lazım çünkü kan gövdeyi götürürken ya alım yada satım yapılacağını kendisi söylemiyormuydu.

O gün aslında kan gövdeyi götürmüyordu. Ogün kanamaya tanpon uygulanarak kan akışı durdurulmuştu.

Nasılmı borsayla ilgilenen her yatırımcıda teknik analizle ilgili program yada hisse grafiklerini baktığı siteler vardır. O güne gelip 17 Agustos Günü hisse grafiklerini açmanızı istiyorum. Hisse grafiklerinde mutlaka hacimler gösterilsin çünkü hacimlerde bir konuya değineceğiz.

1-AKBANK
2-GARANTİ
3-KOC HOLDİNG
4-İŞ BANKASI C
5-SAHOL
6YAPI KREDİ

bu şirketlerin o günkü hisse grafiklerine baktığınızda işlem hacimleri göze carpar. O gün kimse kan gövdeyi düşünmüyordu . Herkez hisse alma peşinde idi.

Teknik analiz olgusu bir yerde insanların psikolojik olarak birlikte düşünme olgusunu beraberinde getiriyor. O gün bizim sivri zeka dogruları söylemiyor. Çünkü tüm dünyadaki yatırımcılar ekonomist gibi akıllı yatırımcı olarak hisseleri toplama peşindeydi. Endeksler tüm dünyada aynı anda yükselmeye başladı. Ama bizimki taşra uyanığı kendisini maharetli gösterip Ben demiştime getiriyor.

Kan gövdeyi aslında 3 aydır götürüyor. Bugüne özgün bir durum değil

kanama hastasına tanık olan varsa bilir. Kanamayı durdurursanız insan kendine gelir fakat kanama derinse tanpon yeterli kalmaz kanama tekrar başlar ve hasta yavaştan bilincini kaybederek baygınlaşır. Aslında Şubat ayından başlayan bir durum sözkonusu bugünlerde ise kanama durumu algılamasında yatırımcı karar aşamasında ya derin bir etki yaratacak yada trendi değiştirecek gücte bir kanama olmadığı anlaşılacak bana göre insanların sosyal yaşamını değiştirecek etkisinde bir kanama olmadığıdır.

Hiç yorum yok: