3 Ocak 2008 Perşembe

Portföyüme SÖKTAŞ'ı ekliyorum...

3 Ocak 2008 tarihi itbariyle Söktaş'ı sadece kendi araştırmalarıma dayanarak portföyüme ekliyorum.İki gün boyunca birtakım temal analiz yaparak Söktaş'ı orta ve uzun vadede portföyüme son kapanış fiyatı olan 6.05 ytl fiyattan portföyümün %20'lik kısmıyla bu şirkete ortak oluyorum.

SÖKTAŞ

24.02.1971 yılında Söke'de kurulan Söktaş ;iplik ve kumaş üretimi,kumaş boya ve aprelenmesi alanında faaliyet göstermektedir.Şirket tekstilin yanında farklı alan olarak 2006 yılında büyükbaş süt sığırcılığına da başladı. 2008 de hijyenik süt üreticiliğini de bünyesine ekleyecektir.Borsa dergilerinde Söktaş hakkında şöyle bir bilgilendirme var:

"Türkiye'de son yıllarda tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin artan rekabet nedeniyle hayli zorlandığını, çoğunun zara ettiğini,hatta farklı alanlara kaymaya çalıştıklarını görüyoruz. Ancak buna rağmen bazı tekstil şirketleri gösterdikleri olumlu performansla göz dolduruyor.Bu şirketlerden biri de söktaş.İMKB'nin yeni parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerleyen şirket, Hindistan yatırımı ile ABD ve Uzakdoğu pazarlarını hedefliyor. Şirketin toplam kapasitesi 28 milyon metreye ulaşacak. Söktaş moda devleri Versace, Gucci,Zara, Armani gibi markalara kumaş üretmesiyle de Türkiye'deki üretiminin tamamına yakınını Avrupa'ya ihraç ediyor."

Şirketin mali tablosuna baktığımızda 30.09.2006 yılında 345 bin ytl civarında zarar eden şirket aynı dönem 30.09.2007 tarihli bilançoya göre 8 .1 milyon ytl kar elde etmiş.Görüldüğü üzere şirkette olaganüstü bir iyileşme sinyalleri var.Şirketin ülkenin tekstil sektöründeki daralmalara karşın önümüzdeki günlerde büyüme atakları gerçekleştireceğini tahmin ediyorum tablo şu an bunu gösteriyor.

Söktaş'ı %40 civarında gerçek değerinin altında işlem yaptığını düşünüyorum ve portföyüme ekliyorum.Son portföy tablosu ve grafikler aşağıdaki gibidir.


Portföy-Endeks karşılaştırmalı grafik:


NOT:Portföye herhangi bir ekleme-çıkarma yapılmadığı sürece 20 Ocak 2008 tarihinde portföy analizi yapılacaktır.

DÜZELTME:Portföy tablosunda nakit öneri tarihi 31 Aralık 2007 değil 3 Ocak 2008 olacaktır.


Hiç yorum yok: