14 Nisan 2008 Pazartesi

Ekonomix ve Cevabı

Sayın Ekonomixden cevap geldi.Kendisine teşekkür ederim.Açıkça belirtmeliyim Ekonomixiyi bir portföy yöneticisi.Dikkatle takip ettiğim Ekonomix'in kriz zamanında yaptıgı ataklar başarılı sonuç vermiş.

Parasını değerlendirmek isteyen sevgili okurlar Ekonomixi öneriyoruz.Yiğidin hakkını vermek gerek değil mi.

Ekonomix'in cevabı;

"Garantileri sattiktan sonra 1 seneden daha uzun sureli tuttugum kagitlarin da cogunu sattim. Bir ara DOAS almistim ama bir kac hafta sonra %10 kar yaptiktan sonra onlari da sattim (hic adetim degildir bilirsin).

Portfoyun buyuk cogunlugu (%70 gibi) sene basindan beri nakitte bekliyor. Satmadigim hisseler borsaya paralel deger kaybetti ama portfoy performansi olarak (nakte gectigim icin) IMKB'nin cok uzerinde gidiyorum.Ancak hatirlarsan sene basinda okuyucularima paralarini ya (benim suan yaptigim gibi) kisa vadeli faizde, ya da uzun vadeli enflasyona endeksli bonolarda tutmalarini tavsiye etmistim. Bugunlerde ne tavsiye ettigimi ogrenmek icin blogumu takip etmeye devam etmenizi öneririm."

1 yorum:

T'Pol dedi ki...

Ben de Ekonomix'in tavsiyesi üstüne enflasyona endeksli uzun vadeli tahvil aldım. Bir ara bulamamıştım fakat sonradan bulmayı başardım. Ama borsa portfoyum Akbank senetleri hariç zararda. Yine de çok önemli değil. Zira elimdeki senetleri uzun süre tutacağım ve de o paraya kısa ve orta vadede ihtiyacımın olmayacağını umuyorum. Bu arada kısa vadeli (31-60) günlük faizler de fena değil. Bankalar belli tutarların üstüne iyi faiz verebiliyorlar.