20 Mayıs 2008 Salı

Gençlik,Cinsellik ve Memleket Meseleleri

Herşeyi rejime ve laikliğe bağlamayı marifet sayan rejim bekçileri gibi cinselliği de memleket meselelerine nasıl bağladığımı düşünebilirsiniz ama çok kırıldım doğrusu benim o "sözde" cumhuriyet bekçilerinden ne eksiğim var aşkolsun.

Efendim malumunuz geçenlerde 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramını kutladık ve eko-mühendisin cinsellik üzerine söyledikleri bende bir yazı yazma isteği uyandırdı.

gençlik hani şu Türk gençliği;

2 milyonu üniversite kapısında bekleyen;

hayatın hiçbir alanında söz sahibi olamayan;

önlerine her konuda engel konulan;

susturulan;

susturuldukça daha da susan;

eğitim adı altında kişiliksiz birer meta haline dönüştürülen gençlik...

Siz bilmezsiniz onları,gözleriniz onları görmez;siz sadece kendi cemaatinizin,kendiniz gibi düşünenlerin işlerini halledersiniz arasıra da din elden gidiyor;rejim tehlikede;cumhuriyetin dibi oyuluyor diye bağırırsınız sonra önümüzdeki ilk bayramda kendinize bir bayram kürsüsü bulup Samsundan girip İzmirde düşmanı denize dökersiniz.

Ve unutulup gider bu ülkemin gençliği ve onların sorunları..

Unutmak istemeyenleri de,sorunları gözünüze sokanları da görmezden gelirsiniz ya da "bu ülkenin sorunlarından banane" kıvamına getirdiğiniz bir kısım güruh gibi cinsellik,uyuşturucu,futbolla uyutursunuz bu milletin en kanı deli akanları...

ve Atamızın açtığı yolda yürümek, fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller yetiştirmek de sizin gibilerin iktidar ve muhalefet olduğunu ülkede nasıl olur!..

İşte böyle olur:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=876571&Date=08.05.2008&CategoryID=98

Bu linkte Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP'nin geçenlerde radikal gazetesinde yayınlanan “Türkiye’de Gençlik” konulu Ulusal İnsani Gelişme Raporu var.

İlginize ve dikkatinize..

Hiç yorum yok: