21 Şubat 2009 Cumartesi

Deprem Bile ...

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Yerel seçimlerin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.Partiler ve adaylar kıyasıya bir yarış içinde.Yerel seçimler bir partinin ideolojisinin yayılması açısından şüphesiz çok önemli.Bunu bilen partiler de seçimi kazanmak için herşeyi yapıyor.
***
Ama iktidar partisinin seçimi kazanmak için yapmadığı birşey var.Aslında yapmak yerine önlem almamak desek daha doğru olur:Deprem Gerçeği.
***
İstanbul B.B. ve hükümet İstanbul Depremi gerçeğine yeteri kadar önem vermiyor.Bina güçlendirme çalışmaları yok denecek kadar az.Bilim insanları depremin giderek yaklaştığını söylüyorlar.Buna rağmen hükümet ve İ.B.B.'den ses çıkmıyor.
***
Sinekten bir teneke yağ çıkarablen iktidar partisi deprem önlemlerini almış olsaydı bunu sağır sultan bile duyardı.10 Milyon kişinin üzerinde insanın yaşadığı bir şehirde bir deprem gerçeği var.Siz de bu ildeki binaları güçlendirmişsiniz ve depreme hazırlamışsınız.İşte bu mükemmel bir yerel seçim malzemesi olurdu.Ama ne böyle bir yerel seçim malzemesi ne de alınan önlemler var.
***
Takım tutar gibi oy veren insanlarımız bu gerçeğe de kulak asmayacaktır.Tıpkı sosyal güvenlik yasası,2-B yasası,vakıflar yasası,hakim ve savcılar yüksek kurulu yasası gibi.Önemli olan tek şey başbakanın sesinin ne kadar yüksek çıktığı.Ne söylediği önemli değil zaten.Sesi yüksek çıkıyorsa söyledikleri doğrudur.iktidar partisinin bu kadar hayati bir konuda önlem almamasının bile bazılarına birşey ifade etmeyişi ne acı.Bazı vatandaşlarımız kulaklarını Başbakanın asabi haykırışları,midelerini devlet kasasından dağıtılan seçim rüşvetleri ve gözlerini ise tamamen hırs köreltmiş durumda.
***
Merak ediyorum da sosyal demokrat bir parti depreme karşı önlem almasaydı ne olurdu.Daha da ilginç olanı şu:Sosyal demokrat çizgiyi tek kalemde harcayan İstanbullu bazı kimseler nasıl olacak da aynı partiye oy verecek?
Deniz IŞIK

7 yorum:

Deniz Işık dedi ki...

Bu konu hakkında yorum ve eleştrilerinizi bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Deprem konusunda yazdıklarınızın önemli ama Türkiye'de sosyal demokrat parti mi var?göremedim de bunca yıl çok garip...

Adsız dedi ki...

istanbul da "İstanbul depreme hazır,binalar hariç" diyebilen bir belediye başkanımız var halihazırda.onun yerine kim gelse bu açıdan daha başarılır olur heralde

Deniz Işık dedi ki...

mevcut iktidar partisine oy veren bir kişi rahatlıkla sosyal demokrat çizginin eksikliklerini görmezden gelebilir.yapılan sayısız zammı görmezden geldikleri gibi...

Deniz Işık dedi ki...

mevcut iktidar partisine oy veren bir kişi rahatlıkla sosyal demokrat çizginin eksikliklerini görmezden gelebilir.yapılan sayısız zammı görmezden geldikleri gibi...

Adsız dedi ki...

benim iktidar partisine oy verdiğimi nerenden nasıl çıkardın anlayamadım ama bildiğim bisey var ki iktidara olan kızgınlığın seni bir niyet okuyucusu yapmış.üzüldüm.hatta acıdım.

Deniz Işık dedi ki...

benim bu yorumda belirtmek istediğim aslında şuydu:Sayısız hata ve yolsuzluk yapan bir iktidar partisi %46-47 gibi bir oy alıyorsa eksik muhalefet yapan bir partiye neden oy verilmesin?
burada kastettiğim kişi siz değildiniz.