8 Mart 2009 Pazar

Bilgi ve Fikir...

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Geçen yazımda bu yerel seçimlerde sadece Belediye Başkanlarının değil rejimin de dolaylı olarak seçileceğini belirtmeye çalışmıştım.
***
Bunca yıllık yönetim sürecinde Cumhuriyet kazanımlarını aşındırmaya çalışmaktan başka ne yaptılar.Neden hep aynı konuları ısıtıp ısıtıp halkı tartışma ve polemiklere sürürklediler?Sebebi basit:Uygar dünyada bir parti, anayasaya göre değiştirilmesi teklif dahi edilemeyek bir maddeyi mecliste oylatsaydı veya milli ekonomi kuruluşlarını ülke üzerinde toprak emelleri olan ülkelere satsaydı çok büyük toplumsal olaylar meydana gelirdi.
***
Ama burası Türkiye.Mevcut iktidar partisini iki defa tek başına iktidara getiren bu kişiler için demokrasi,laiklik ülkenin bölünmez bütünlüğü,sorgulama,oyuna sahip çıkma laf salatasından ibaret.
***
Yani yıllar süren kandırmaca ve oyalamanın nedeni olumlu hiçbirşey yapmayıp,amaçladıkları yobaz rejime gitmek için herşeyi yapmış olmalarını gölgelemekti.
***
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz derler.Siyaset hakkında,dünya meseleleri hakkında en ufak bir bilgisi olmayan bu kesimin çok güzel bir fikri var:Siyasal islam.
***
Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi olmayıp mevcut iktidarla aynı fikri paylaşmak bazıları için vazgeçilmezdir.Sosyal demokrat partilerin eksiklikleri olduğunda bol keseden eleştirebilen bu kesim,küçük bir kız çocuğuna tecavüz eden birini aklayan kişinin kendi partileri tarafından rektör adayı gösterilmesine neden ses çıkarmıyorlar?
***
Cumhuriyetle her fırsatta çeşitli kılıflar altında hesaplaşmaya çalışılıyor.Bu konu hakkında bir bilginiz var mı.Mustafa Balbay gözaltına alındı.Peki bir fikriniz var mı?
Deniz IŞIK

1 yorum:

Deniz Işık dedi ki...

yorumlarınızı bekliyorum...