12 Mart 2009 Perşembe

Hafızamızı Tazeleyelim...

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Toplum olarak hafızamız çok zayıf.Unutmamamız gereken bazı olayları çabucak unutuveriyoruz.Ama iktidar medyasının suni olarak yarattığı gündem maalesef bazılarının aklından çıkmıyor.
***
Bu yazıda unutulmaması geren iki olayı hatırlatmaya çalışacağım.Uğur mumcu ve Necip Hablemitoğlu suikasti.
***
Cumhuriyet'in,Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucuları birer yazı emekçisiydi onlar.Korkmadan tehditlere aldırmadan doğru bildikleri yolda hiç taviz vermeden ilerlediler.Kimliği belirsiz kişilerce suikaste uğradılar.Uğur Mumcu ve Necip Hablemitoğlu suikaste uğramadan önce son kitaplarını bitirmeye uğraşıyorlardı.
***
Uğur Mumcu Kürt Dosyası, Necip Hablemitoğlu Köstebek kitabını bitiremeden aramızdan ayrıldı.
***
Kürt dosyası kitabı ,bu sorunu günümüzden yaklaşık 70-80 yıl öncesinden alıyor ve inceliyordu.Belgeler eşliğinde aşiret isimlerine varana kadar gerçeği tartışılmaz olarak ortaya koyuyordu.
***
Köstebek kitabı ise Gülen cemaatinin genel yapılanmasını,amaçlarını;Türk Silahlı Kuvvetleri,Emniyet Genel Müdürlüğü ve Mülkiye gibi önemli kurumlardaki kadrolaşma ve sızma faaliyetlerini anlatıyordu.Şu an yönetici olan bazı kişilerin de bir zamanlar nereden geldiğini yine belgeler eşliğinde ortaya koyuyordu.
***
Birileri Türkiye üzerinde oynanan oyunların aydınlanmasını istemiyor.Çünkü biliyorlar ki aydınlanmış bir millet sömürüye ve ucuz kahramanlık palavralarına oy vermez (one minute).O yüzden '''kimliği belirsiz''' kişilerce böyle insanları tasfiye yoluna gidiyorlar.
***
Hafızamız çok zayıf demiştim.Umarım bu insanların neden ve neyi savundukları için öldürüldüklerini biraz da olsa hatırlatabilmişimdir.Demokrasinin tam olarak uygulandığı çağdaş bir Atatürk Türkiye'si hayal değil.
***
Artık taşın altına elimizi sokma zamanı gelmiştir.Yarın çok geç olmadan...
Deniz IŞIK

3 yorum:

Deniz Işık dedi ki...

yorumlarınızı bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Taşın altına elimizi koyacağız ama nasıl....... ( Taş nerede )

Deniz Işık dedi ki...

Öncelikle Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız.Yapılan sosyal adaletsizliklere karşı çıkacağız.Sanırım sonrası kendi kendine hallolacakır...