25 Mart 2009 Çarşamba

Siyaset ve Toprak Bütünlüğü

Bir keskin kalem bir kırık gözlük...
Hükümetlerin ve iktidarların temel görevlerinden biri de ülkenin toprak bütünlüğünü korumaktır.Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ilkesi anayasamızda da belirtilmiştir.Aksi ise anayasaya ve vatana ihanettir.
***
Cumhurbaşkanı'nın malum ....İSTAN lafı kamuoyunda gerekli ilgiyi görmedi.Yerel seçimlerde oy toplamak için ülke insanlarını birbirine düşürmeyi göze alabilmişti Cumhurbaşkanı.
***
Ülkemize yaklaşık 30 senedir kan ve gözyaşından başka birşey getirmeyen bebek katillerinden oluşan bölücü terör örgütünün kurmak istediği bir ....İSTAN 'a önce Cumhurbaşkanının sahip çıkması ne kadar acı.
***
Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bir millet vekili,bakan,başbakan veya Cumhurbaşkanı böyle bir laf edemez.
***
Kurtuluş savaşı zamanında hayali haritalarla Ermenistan ve ....İSTANI kendi topraklarımızda kurdurmaya çalışan Avrupa ve A.B.D. şimdi de satılmış politikacılarla ve satılmış seçmenlerle bu amaca ulaşmaya çalışıyor.
***
Son zamanlarda çok söylediğim bir sözü yine tekrarlıyorum:Siz hala yerel seçimlerde sadece Belediye Başkanlarının mı seçileceğini zannediyorsunuz?Bu iktidarın amacı belli,yaptıkları belli ve yapacakları da.1960 larda Afganistanın halini gösteren bir fotoğraf yayınlamıştım.Taliban rejimini o günlerde çoğu kimse öngörememiştir.Tıpkı 10 Kasımda Devlet Üstün Hizmet Madalyasını vermek için bir kişinin ayağına giden zatın Atatürk ile aynı koltukta oturacağı gibi..
Deniz IŞIK

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncesinde Wordpress, sonrasında Blogspot ve şimdi de Bloggum! Türkiye sansüre devam ediyor. Dün, ilk defa kendi blogumda “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.” ibaresini gördüm ve işte o zaman anladım daha öncesinde arkadaşlarımın canının ne kadar acıdığını. Canım gerçekten acıyor, bu haksızlık insanın canını gerçekten acıtıyor!

21. yüzyıldayız, muasır medeniyet seviyesi temel hedefimiz, demokratikleşiyoruz, özgürleşiyoruz diyoruz ama hepsi lafta kalıyor. Bugün Türkiye sansüre devam ediyor! Bugün Türkiye’de basın özgürlüğü yok! Bugün Türkiye’de söz söyleme hakkımız yok! Bugün Türkiye’de biz yokuz! Ama sizler varsınız dostlar, Wordpress var, Blogspot var, Blogcu var.. Bizim yokluğumuzda lütfen varlığınızı gösterin ve Bloggum sansürünü yazın! Türkiye’nin artık daha özgür olması gerektiğini yazın. Basının engellenemeyeceğini, sesinin kısılamayacağını yazın. Muasır medeniyet seviyesine giden yolun sansürden geçmediğini yazın! Sansürün bir suç olduğunu yazın! Biz yazamıyoruz, lütfen sizler yazın. Saygılar, sevgiler..

Okan Yüksel

Deniz Işık dedi ki...

Sizler ve bizler olduğu sürece Türkiye demokratikleşme yolundan ayrılmaz.
Her türlü baskı ve sansüre karşı
tepkimizi dile getireceğiz.