8 Temmuz 2009 Çarşamba

Gemi Su Alırken

Dünyanın 17. büyük ekonomisi...

Neresi mi;Türkiye.

Rakamlar öyle gösteriyor çünkü.

Gerçek ortada ama.Son 6-7 yılda yaşanan para bolluğunu istihdama değil paradan para kazanmaya yönlendiren ve stratejik kurumları satan ulusal sermayeyi dağıtan islamcı kaportaya sahip neoliberal iktidar şu küresel krizde fındık kabuğu misali sallanıp duruyor.

Kısacası ekonomik olarak büyümemişiz,şişmişiz balon gibi durmadan;gaz vermişler bize.

Siyasi gelişmeleri ekonomik gelişmelere perde olarak kullanan hükümet yine mağdur edebiyatı yapmaya başladı ve gaz vermeye devam ediyor.(bknz irtica eylem planı)

Tabi bu perdede oynanan oyunda en büyük destekçileri her zaman olduğu gibi "tuzu kuru" beyaz türkler.

Koskoca gemi su alırken,patlamaya çatlama batmaya ramak kalmışken hala kayıkçı kavgası.Yazık efendiler yazık.

Yok efendim,şimdi hakkını yemeyelim hükümetcim birşeyler yapmaya çalışıyor.

Son aylarda aldığı tedbirlerle 7 yıllık akılsızlığın faturasını ödemeye çalışan hükümet,yaşanan finansal bolluğun yarattığı sahte başarıları kendi başarısı olarak pazarlarken,yaşanan finansal darboğazın etkilerinin kendi ekonomi politikalarıyla alakalı olmadığını söylemektedir.

Bu cümleye neremle güleceğimi bilmezken,sayın başbakanın ilkokul çocuklarını kandırabileceği bu aklı,hangi "zeka küpü" danışmanından aldığını merak etmekteyim açıkçası.

Siz 7 yıldır ekonomiyi ucuz döviz-yüksek faiz ekseniyle döndürüp,100 tl taksitle millete ev satmayı başarı sayarken,bizden daha kötü durumda olan devletler yaşanan finansal bolluğu uyguladıkları ulusal sermaye yaratma ve istihdam arttırma/yaratma politikalarıyla krizi "gerçekten" teğet bir şekilde yaşamakta.

Tüm yaşananların dışında,2002'den beri ilk kez "işler iyi gidiyor korosunu" ekranlarda görememekten derin üzüntü duyduğumu da belirtmek istiyorum.Neredesiniz beyler,escortlarınızı alıp hangi ülkelere gittiniz?

O yağlı kıçlarınızı yerden kaldırmak zor olmuştur ya neyse.

Gerçi sizde o mide varken...

Gelelim son bombaya:Harçlara rekor zam yapma hazırlığı...

Milletinden harç toplayarak,sigaradan akaryakıta vergi bindirerek efendilerine hala haraç dağıtmaya devam ediyorsanız,milletinin emeğini hala düşmanlarına satıyorsanız,biz gerçekten aynı dinden olamayız;büyük ihtimalle siz teğet geçtiniz.

Hiç yorum yok: