17 Temmuz 2009 Cuma

Şaşırdınız Mı ?

Yeni RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un Atatürk, İsmet İnönü,Cumhuriyet ve Laiklik hakkındaki makalesi tam bir deli saçması.
***
Bu zatın tanımına göre laiklik,tepeden inme ve islama karşı oluşturulmuş sapkın bir ideoloji imiş.
***
AKP iktidara geleli beri bu tarz eylem ve söylemler içinde olan kişiler devletin önemli kısımlarında mevki sahibi olmaya başladı.
***
Hatta o kadar ileri gidildi ki Atatürk veya Cumhuriyet gibi değerlerimize hakaret etmeyen kişiler devlet görevlisi olarak atanmadı.Rektörler,bazı hakim ve savcılar ve hatta Cumhurbaşkanı bu mantığa göre seçildi.
***
Cumhuriyet mitinglerinin teması da aslında buydu.Tek başına iktidara gelen bir AKP Cumhurbaşkanını kendisi atar ve çıkardığı her kanuna bir kılıf bularak ülkeyi siyasal islama doğru kaydırırdı.
***
Sıradan bir düşünceyi veya kimseyi değil Atatürk ve Laikliği ayaklar altına alan bu kişi kendisini ne zannetmektedir de böyle konuşabilmektedir?Bu küstahlık neden ödüllendiriliyor?
***
İşte Türkiye'nin ılımlı değil radikal islama doğru sürüklenmekte olduğunun kanıtlarından biri daha.
***
Bu yazıma daha öncelerde olduğu gibi şeriat hastası,darbeci,ergenekoncu gibi yorumlar gelebilir.Yeni RTÜK Başkanının geçmişi belli.Onu Başkanlık koltuğuna oturtan iktidar da.Arasındaki ilişkiyi görmemek mümkün değil.
***
Anayasaya bağlı,Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş,sosyal demokrat bir kimseyi RTÜK başkanı olarak görevlendirecek son parti AKP'dir.
***
AKP geldiğinden bu yana kendine yakışanı yapıyor.Şaşırmamak gerek aslında.
Deniz IŞIK

5 yorum:

Deniz Işık dedi ki...

yorum ve eleştrilerinizi bekliyorum..şimdiden teşekkürler.

Düşünce dedi ki...

sayın deniz,

siz hangi liseye gidiyorsunuz ? bence zamanınızı bunlardan ziyade öss`ye hazırlanarak geçirmelisiniz. gerçi şimdi imam hatiplilerin de bağları çözüldü napcaksınız bilemiyorum :)

Investor dedi ki...

Sayın düşünce.

Deniz Işık'ı profiline baktığınızda bir lise öğrencisi olmadığını anlayacaksınız.

Yorumlarınızı saygı çercevesinde yazınız insana dair özelliklerden biri de edeptir sayın düşünce.

Aksi halde yorumlarınız silinecektir.Saygı çercevesinde istediğiniz yorumları yazabilirsiniz.

Saygılarımızla..

Deniz Işık dedi ki...

Emrah korhan'ın da dediği gibi ben bir lise öğrencisi değilim.Artık bu ülkede iki tip insan var.Siyasal islamcılara doğrudan veya dolaylı destek verenler ve onlara karşı çıkanlar.Ben karşı çıkanlardan olmaya çalışıyorum.
Ne yapılması gerektiği konusuna gelince.Topu Cumhuriyeti savunanlara atmak kolay tabi.Bakalım şimdi ne yapacaksınız gibi...
Cevabı basittir efendiler:Siper edeceğiz göğsümüzü bu hayasızca akın duracak.

Deniz Işık dedi ki...

İsminizi bize bağışlasaydınız 'düşünce' nizi daha özgür savunmuş olurdunuz.