11 Ağustos 2009 Salı

Demek ki Neymiş ?

Hükümet üniversite harçlarına yüksek oranda zam yapmayı planlıyordu.Fakat Türkiye'nin birçok yerinde yapılan gösteriler ve 14 öğrencinin göz altına alınması olayı sonrası bu zam yüzde 8 civarında kaldı.
***
Yazımın başlığında belirtmiştim:Demek ki neymiş?
***
Yapılan bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe sessiz kalmayınca,demokratik ve toplu bir şekilde gösteri hakkından faydalanınca bazı şeyler değişebilirmiş.
***
Mevcut iktidarın üniversite harçlarına yüksek oranda zam yapmak istemesinin sebebi açık:Yüksek öğrenimi baltalamak.Sorgulamayan,sadece itaat eden,modern dünyaya kapalı ve cemaat kültürüne bağlı bireyler yetiştirmek.
***
Ekonomik çıta yükselirse üniversite okuyan gençlerin sayısında azalma olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok sanırım.
***
YÖK'ün anti demokratik bir oluşum olduğunu en çok R.T.E.'den duyardık.Tabi ki kendi yobaz rektörlerini ve YÖK üyelerini atayana kadar.
***
Sizlerle toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının bir kısmını paylaşmak istiyorum:
Tanımlar
Madde 2 - Bu Kanunda geçen deyimlerden;
a) Toplantı; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen açık ve kapalı yer toplantılarını,
b) Gösteri yürüyüşü; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen yürüyüşleri,
***
Görüldüğü gibi birileri hala daha halkın aydınlanmasından korkuyor.Üniversite harçlarına fahiş zam yapmak isteyenler de aynı şeyden korkuyor olmasın sakın.
Deniz IŞIK

1 yorum:

Deniz Işık dedi ki...

Yorumlarınızı bekliyorum,saygılarımla...