5 Eylül 2009 Cumartesi

Amaç,Araç ve Sonuç

Demokratik açılım süreci,kürt açılımı ve daha birçok adı ile gündemi meşgul eden konu acaba daha ne kadar gündemde kalacak?
***
Ekonomik krizi gölgelemek ve suni gündem yaratma becerisi olarak dünyadaki en başarılı iktidarlardan biri ile karşı karşıyayız.
***
Amaç:
Ülke topraklarını yabancılara kiralamaya çalışmak,milli ekonomi kuruluşlarını satmak,özel sektörtün neredeyse tamamını yabancı sermayeye sunmak,Cumhuriyet kazanımlarını ve üniter devlet yapısını bozmak,eğitim ve hukuk sistemini bozarak itaatkar cemaat kültürünü yayamak ve bireylerin buna karşı çıkmasını engellemek.
***
Araç:
1-Medya gücü
2-Türk halkının eğitimsizliği
3-Dini duyguların sömürülmesine izin verilmesi
4-Vatandaşlarımızın gözlerinin midelerinden daha aç olması
5-İnsanlarımızın gelecek umudunun kalmaması
6-Fethullah Gülen ve cemaatler ile tepkisiz kul yığınları yetiştirme
***
Sonuç:
Hükümet ülkeyi yönetme şekli mide bulandırıcı.
***
Partizanca atamalar yaparken veya cemaatlerin önünü açan bir yasa çıktığında bunun adı AB uyun süreci.Vakıflar yasası tartışılırken otraya atılan türban ise bir özgürlük mücadelesi.Ekonomik kriz tartışılmasın diye gündeme gelen saçma sapan bir sürü şey ise cabası.
***
Türkiye Cumhuriyeti kimliğinde buluşacak vatandaşlar ancak konuşarak bu noktaya gelebilir tabi ki.Fakat içeriği ve neyi amaçladığı bilinmeyen bir süreç sadece vakit kazanmaktan ibarettir.
***
Umarım amaç,araç ve sonucu biraz da olsa ifade edebilmişimdir.
Deniz IŞIK

Hiç yorum yok: