3 Kasım 2009 Salı

İhanet

İhaneti gördü bu ülke.

Türkiye'nin en karanlık adamlarından biri olan Mehmet Ağar, 22 temmuz seçimleri öncesi oynadığı oyunla merkez sağın bir daha toparlanmamak üzere dağılması için üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi.

Erkan Mumcu ve şahsında Anavatan partisi derin bir komplonun içine çekildi ve o günlerde tüm iyi niyetli tüm çabalara rağmen gerçekleşmeyen birleşme,geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.


Bir tarafta genç siyasetçi Salih Uzun, diğer tarafta "apoletli siyasetçi" Hüsamettin Cindoruk.

Apoletli Siyasetçi diyorum çünkü tarih onu böyle yazacaktır.28 şubat'ın karanlık günlerinde darbe olacak korkusuyla tutuşan çankayadaki zat-ı muhteremin emriyle partileri bölen,siyaseti şekillendirmeye çalışanlar bugün "tarihi birleşme"yi gerçekleştiriyorlarmış.

Sincan'da tanklar yürürken demokrasiye sahip çıkmak bir yana,tanka selam çakanlar şimdi demokrat partinin başında.

O süreçte "sizin aradığınız adam benim" diye askere haber yollayan Mesut Yılmaz bir yanda,yaşı 80'e gelmiş olmasına rağmen hala başkalarının aklıyla iş yapan dinazorlar bir yanda.

Hayatı bir darağacında son bulan Menderes ve "Bu yola çıkanların iki gömleği var:biri bayramlık biri idamlık" deyip şüpheli bir ölümle kaybettiğimiz Özal şu halinizi görseydi eminim o arsızca gülümseyen suratlarınıza bakmaya dahi tenezzül etmezlerdi.

Çünkü bulunduğumuz bu yer siyasi ahlakta ve merkez sağda dibe vurduğumuz yerdir.

Söylenecek sözlerin boğazlarda düğümlendiği,bir devrin artık tamamen sona erdiğinin tüm çıplaklığıyla tezahür ettiği,kızgınlıkla kırgınlığın içiçe geçtiği bir yer...

Bu yüzden derin bir utançla söz ediyorum sizlerden.

Rahmetli Menderes'in ve Özal'ın kemiklerini sızlattığınız için,
Mesut Yılmaz gibilerini yeniden meclise soktuğunuz için,
umut diye "süngülü demokrasinin bekçileri"ne bel bağladığınız için,
herşey bir yana bu ülkede din,vicdan,teşebbüs ve fikir hürriyetinin omurgasını oluşturmaya çalışan Özal'ın Anavatanını darbeci dinazorlara peşkeş çektiğiniz için,

Hepinize teşekkürler...

Her zaman olduğu gibi kendinize yakışanı yaptınız ve her zaman olduğundan daha fazla hakediyorsunuz bu teşekkürü,Demokrat Parti ruhunu ebediyen siyasi tarihe gömdüğünüz için.

Ama unutmayın ki tarih sizi bu "tarihi leke"yle kayıtları altına alacak ve ebediyen unutturmayacaktır.

Unutturmamayı borç bilenler de her yerde sizden utançla bahsedeceklerdir.

Hiç yorum yok: