6 Kasım 2009 Cuma

Siyasal İslamcıların Demokrasi Anlayışı

Kadıköy meydanındaki konuşmasından dolayı Alper Ateş'e hakaret davası açıldı.Alper Ateş krizden nasıl etkilendiğini ve neler yapmak zorunda kaldığını anlattığı konuşmasında 'Allah belanı versin' sözlerini sarf ettiği için davalık oldu.
***
Mevcut iktidar partisinin eleştriye veya farklı görüşlere ne kadar tahammülsüz olduğu zaten bilinen bir gerçek.Başbakanın kedi olarak karikatürize edilmesinden sonra olanları herkes hatırlar sanırım.
***
Bir başbakana 'Allah belanı versin' demek doğru bir davranış değil.Türkiyeyi zayıflatma ve bölme çabalarına rağmen iktidarı eleştirmek böyle olmamalı.
***
Türk Silahlı Kuvvetleri ile sistematik bir kavga içinde olan,TSK'nın laik Cumhuriyeti koruma görevini '''demokrasiye müdahale''' olarak değerlendirenler neden sade bir vatandaşa karşı böyle bir tutum içinde?
***
İşine geldiğinde demokrasi abidesi kesilen iktidarın bu tutumunu destekleyenler sadece siyasal islama çanak tutan kişilerdir.
Deniz IŞIK

2 yorum:

tayfun dedi ki...

"İhbara dayalı ev baskınları yaptırılarak, buralarda silah ve mühimmatın yanı sıra, FG'ciler ile irtibat kurulması istenen oluşumlara (Yahudilik, CIA, MOSSAD, Moon Tarikatı, Humeyni vb.) ait objelerin aynı ortamda bulunması sağlanacaktır.

Ev baskınları kapsamında Alevi düşmanlığını körükleyici bilgi ve belgelerin bu evlerde bulunması sağlanacaktır."

ıslak imzalı dursun çiçek


neden yazdım ?

"Türk Silahlı Kuvvetleri ile sistematik bir kavga içinde olan,TSK'nın laik Cumhuriyeti koruma görevini '''demokrasiye müdahale''' olarak değerlendirenler neden sade bir vatandaşa karşı böyle bir tutum içinde?"

"laik cumhuriyeti koruma görevi" böyle mi gerçekleştiriliyor ?

ah o omuzlardaki saksı

:)))

Deniz Işık dedi ki...

Yazımda anayanın TSK'ya verdiği Laik Cumhuriyeti koruma ve kollama görevinden bahsettim.Bunun eksizsiz veya hatasız yapıldığından değil.
Bir kişinin veya zümrenin yaptığı hatayı bir ideolojiye veya bir kuruma indirgemenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Omuzdaki saksı benzetmesini de herhalde bu indirgemenin azizliği ile yaptınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim