5 Mayıs 2011 Perşembe

Yeniden Başlamak

Onlarsız yapamayacağınızı düşündüğünüz ne varsa çıkartın hayatınızdan.Deneyin bir kez; göreceksiniz ki aslında vazgeçilmez değillermiş. Cep telefonlarını, bilgisayarları, televizyonları hayatınızın totemi haline getirdiğiniz, tapındığınız ne varsa çıkarın bir kez hayatınızdan.

Korkmayın, size ulaşamasın sevgiliniz, işleriniz zorlaşsın biraz, bedeninizin yorulsun biraz, elektromanyetik dalgaların yorduğu kadar yoramaz hiç birşey sizi. Sevgilinin artık tahammül edilemeyen tavırlarına yüzyüze muhattap olmak bile, bu kutsadığımız tüm metaların vazgeçilmezliğinden daha vazgeçilmezdir bilir misiniz?

Birkaç aylığına facebook hesabınızı kapatın mesela? Twitter'ınızı pasifleştirin birkez. Aileniz bile özlesin sizi. Mektup yazın sevdiklerinize, elektronik postalara inat. Paylaşımlarınız bir tıkla olmasın, bir ekmeği bölüp uzatır gibi olsun sevmek ve onu paylaşmak. Dizileri seyretmeyin bir hafta. Televizyon gürültüsü olmadan huzurun sessizliğini dinleyin. Suskunlukların tedirgin ediciliğinden korkmayın. Yanlış sözcükler çıksa bile ağzınızdan konuşun. Sorular sorun, ne yaptın bugün diyin, yemeğin tadını tuzunu konuşun. Dedikodu yapın yüzyüze. Bir kahve pişirin akşamları, çok biliyormuş gibi oturun fal bakın. Kitap okuyun birbirinize. Fatmagül'ün suçunu televizyondan değil, Vedat Türkali'den öğrenin. Bu ülkenin gerçeklerini Kurtlar vadisinden değil, gazeteleri tersten okuyarak anlamayı deneyin bir kez. Marketten dondurulmuş, dilimlenmiş yiyecekler almayın;yemek yapmanın, onu yakmanın, yanık yanık ne kadar da lezzetli olmuş demenin sonra hastalanmanın keyfine varın bir kez. Sallama çaylarla ancak ucuz zevklerinizi tatmin edeceğinizi ve iyi demlenmemiş bir çayın demlenecek bir sohbete girizgah olamayacağını öğrenin.

Yıkın bütün kutsallarınızı, Allah'ın varlığı dışında sizi var ettiğini düşündüğünüz o tanrılarınızı birer birer yıkın. Kabe diye taptınız hayatınızın içine doldurulmuş bütün putlarınızı, ibrahimi bir cesaret ve gönülle adeta bütün nemrudlara başkaldırırcasına yıkın.

Sevdiğinizi öldürerek başlayın işe. Suret yıkılınca manayı görecek ve aslında sevdiğiniz ne varsa ayaklarınız altına almak için beyhude geçirdiğiniz her an için hayıflanacaksınız.

Çok geç olmadan başlayın, çünkü zaman bizi avucunda tutan bir hayaldir. Gün olur rüya biter ve biz gerçeğe düşeriz.

Hiç yorum yok: