27 Haziran 2011 Pazartesi

Kararlar ve Değişiklikler Kıskacında Anayasa ve Kürtler



Pkk'lıların solcu, öcalan'ın laik kürt solunun lideri ve kurtarıcısı olduğu ve üniversitelerden biji apo seslerinin yükseldiği günlerden geçiyoruz.


Bu sesleri susturmak isteyen milliyetçi grupların merkez ve yanaşma medyada faşistler solcuları dövüyor sloganıyla haber yapıldığı ve bu haberlerin daha da çok duyulacağı günlerden geçiyoruz.


Hatip Dicle'den, Engin Alan'a uzanan tutukluluk zincirinin düğümünü çözmeye hazırlanan Türkiye'nin, freni patlamış kamyon gibi girdiği dükkandaki herşeyi dağıtacak olan anayasa değişikliklerini daha fazla demokrasi için yapıyoruz masallarıyla yapmamasını temenni ediyoruz. Çünkü yapılacak değişikliklerin öcalanın önünü açacağının konuşulduğu bir Türkiye'nin, seçim öncesi alınan YSK kararıyla nasıl karıştırdığı ortadayken bundan daha güzel ve aydınlık günlere gebe olmadığı ortadadır.


Sizin daha fazla demokrasinizin bizleri getireceği nokta: "Öcalan'ın serbest bırakılmasını tartışalım, tartışmaktan birşey çıkmaz kurnazlığı" olduğu gerçeğidir.


Onbinlerce insanın katili olarak hapishanede mahkum gibi yatması gereken birisine bir kürt hareketinin lideri gibi davranırsanız, öcalan mandela benzetmesine de katlanmak zorunda kalırsınız.

Bu topraklarda acaba devlet bize de bir gün güler mi sebatkarlığıyla ömrünü tüketenlere her gün bir kurşun sıkan muktedirler, acaba öcalan öcalan hazretleri bugün ne fısıldayacak diye kulaklarını imralıya çevireceklerine, yassıadayla yüzleşip millete hesap ve milletin hakkını verme düsturuyla adım atsalardır, ne cami bombalama planları yapan, türbanlıları fişleyen bir ordu ne de kimlik mücadelesi verirken kimliğini ve düşünüşünü kaybetmiş bir kürt halkı olurdu.

Evet Türkiye hazır kucağında pimi çekilmiş bombalarla hedef 2023'e...

2 yorum:

brachycephalic dedi ki...

Muhtesem bir yazi, gercekten. Yazari motive etmek de bir yorumdur diye diye bunu yaziyorum. k.rtlugun "moda" oldugunu ve Turk olmaninin ve bunu dile getirmemnin de fasistlik(!) oldugu bir donemdeyiz. Tanri Turk'un yardimcisi olsun.

Adsız dedi ki...

ilginizden dolayı teşekkür ederim