7 Temmuz 2011 Perşembe

Hukuk ve Muhafazakarlar





Şike skandalının bize gösterdiği acı gerçek şu ki hepimiz, hukukun işlemesi karşısında -hangi araçlar aracılığıyla olduğunu bilmesek de- şaşkınız. Mahkemelerin, savcıların gösterdikleri bu cesaret yıllardır hakim olanın kanun olduğu bir ülkede hukukun işlediği göstergesi mi, yoksa tüm bunlar hiç bilemeyeceğimiz ve uzantıları silah-uyuşturucu-nato ihalelerine kadar uzanan bir mutabakat çerçevesinde bazı kişilerin şike operasyonu paravanında tasfiyesi süreci mi hep birlikte göreceğiz.
***
Ösym üniversiteye yerleşen adayların kayıt esnasında verdikleri fotoğraflardaki "başı açık olma" şartını kaldırdı. Bakıyorum da haber yapılmış. Kılavuzdaki gereksiz bir cümlenin çıkartılmasının haber değeri, laikçi hassasiyeti kaşımaksa kusura bakmasınlar, Türk halkının zekası sizin 28 şubatçı zihinlerinizi ayaklar altına aldı bile.

Yapılan bu değişikliği önemli gören muhafazakar kesim, bu ülkenin her karışında en az bizler kadar hakkı olan sizler, sizlere bir lütufmuş gibi verilen herşeyin ortağı ve sahibi olduğunuzu unutmayınız. Bu ülkede sizlere en büyük zararı laikçiler değil, sizin gibi olanlar hatta bizzat kendiniz verdiniz. Bunun farkına varmanız için yeni tecrübelere ihtiyacınız olmadığını düşünürken demek istediğim en önemli şey, bu ülkede herşeyi ve herkesi kendine amade görenler gibi hak iddia etmediğiniz sürece sizi 2. sınıf görüp örümcek kafalı diyenler karşısında yenilmeye mahkum olacaksınız. Çünkü siz iktidarın rahatlığıyla kendinize açılan manevra alanında "istikrar sürsün, bizim düzen bozulmasın"cılık oyununun son perdesinde modern 28 şubatların tahakkümünde yine ezilecek, yine başa döneceksiniz.

O günler geri geldiğinde -Allah korusun- ikbal uğruna çıkarken yarı yolda bıraktığınız bizleri dönüşte geri dönecek ve "bizim haklarımızı savunmayacak mısınız?" diye yalvaran gözlerle bakacaksınız.

İşte bugün dediğimi o gün yine söyleyeceğim:


"Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir." (A'raf-179)

Hiç yorum yok: