1 Temmuz 2011 Cuma

Siyasi Ahlaksızlıklar Ekseninde Parti-Medya-Birey İlişkileri



Muhalefete: 2002'den bu yana her seçim döneminde Akp'yi dokunulmazlıkları kaldırmamakla suçlayan Chp'nin, gerekçesi ne olursa olsun hapisteki insanları aday göstermesi, yıllardır sürdürdüğü söylemlerin seçmeni kandırmak, Akp'nin manevra alanını daraltmak amacıyla yapılmış bir siyasi ahlaksız örneği olarak tarihe geçeceğini gösteren bugünlerde, Akp'nin yapması gereken dokunulmazlıkları kürsü dokunulmaz dışında kaldırmaktır. Eğer bunu yapmak istemiyorlarsa terör suçlarının dokunulmazlık dışına çıkartılarak bunun çelişkiler, istisnalar barındırmayacak şekilde kesin hükümlerle anayasa ve kanunlarda yer almasını ve sağlamaktır.


Medya ve Bireye: İkinci bir siyasi ahlaksız örneği İhsan Barutçu vakasıdır ki, demokrasi tarihimize kara leke olarak geçecektir. İnsanların özel yaşamlarına elbette söylenecek söz yoktur ama toplum yapısına ters düşen ilişkileri kamuoyu önünde deşifre olmuş birinin milletin meclisinde yer alması, herşey olağan seyrindeymiş gibi gelip yemin etmesi hakkında tek satır yazmayan medyanın ve onun izleyicileri olan bizlerin neşter vurulması gereken sosyolojik bir vaka olduğumuz gerçeği de bu olguyla gözler önüne serilmiş bulunmaktadır.


Olay kamoyuna yansımamış olsa dahi duyumların kulislerde çalkalandığı bir durumda genel başkanlar bu insanları aday gösterirken, milletin vekili olma sıfatını kimlere yakıştırdıklarının farkındalar mı? Ayşe Paşalı'yı öldüren devlet sistematiğinin ve bu sistemin siyasi erk üzerinden bekçiliğini yapan genel başkanların, vekil olma nüfuzlarını kullanarak ayşeleri aldatanları baştacı etmesi karşısında gidip fütursuzca "benim partim bu" diye oy veren bizlerin vicdanı maluliyetine ne denmeli bilemedim.

İktidara: Seçim kampanyası boyunca mhp'yi baraj altına itmeye çalışan iktidar ve destekçilerinin anlaması gereken nokta yeminlerin, boykotların, krizlerin ortasında kalmış bir %50'nin, mhpsiz bir mecliste kapana kısılacağı gerçeğidir. Mhp hatasıyla yanlışıyla iktidarın emniyet sibobudur.

Hiç yorum yok: