24 Kasım 2011 Perşembe

Time Dergisine Kapak ve Bidon Kafalı Olmak

Time dergisine kapak olan Erdoğan profilinin yanına Buckingham Sarayı'ndaki Gül profili koyduğumuzda hangi resim batının Çankaya'da görmek istediği profildir sizce? İngiltere'den, İngiltere'nin de içinde bulunduğu Avrupa Birliği'ne "sefil" diyen Gül, geleceği kapkaranlık olan AB'nin parçalanması nihayetinde oluşabilecek yeni durumlar için Türkiye'ye pozisyon mu belirlemektedir? Sizce Gül bu açıklamaları Berlin' de yapabilir miydi? Bu açıklamaları yapmasında dış kamuoyu kadar iç kamuoyuna da bir mesaj yok mu?

2014'teki cumhurbaşkanlığı için kozların yavaş yavaş ortaya döküldüğü bugünlerde benim kişisel kanaatim, Erdoğan veya Gül arasında illa bir seçim yapmamız istenirse bu hakkı Erdoğan'dan yana kullanmanın daha mantıklı olacağıdır. Gül'ün uzlaşmacı, batı yanlısı, durmadan gülümseyen yüzünün aksine, Erdoğan'ın dirayetli, masadan istediğini almadan kalkmayan, alamadığı zaman o masayı terkeden ve bir daha dönmeyen, yeri geldiğinde milli olan çizgisi Çankaya'ya daha fazla yakışacaktır.

Gelelim Dersim meselesine...

Katliamlar, kıyımlar, trajediler, hikayeler arasında sorulmasa gereken en önemli sorulardan bir tanesi de şu: Cumhuriyeti korumak, kollamak düsturuyla chp'ye oy vermeyi nefes almak gibi hayatının en önemli görevi sayan çağdaş, demokrat, atatürkçü, laik, rejim bekçisi arkadaşlarım Dersim'i biliyorlar mı?  Bilmiyorlarsa çağdaş aydın demokrat olmak sadece oy pusulasında 6 ok'un altına basmaktan mı geçiyor? Eğer öyleyse sizler chp'ye oy veren bidon kafalılar mı oluyorsunuz? Ayrıca bilip de görmezden gelmek sizin gibi aydın, nezih, elit insanlara hiç yakışıyor mu ? Rejim karşıtı eylemler diyerek iskilipli'yi, şeyh sait'i asan, menemeni yakan cumhuriyete 10. yıl marşları eşliğinde tempo tutan sizler dersim'de 3 maymunu oynarken nasıl da güzel Atatürkçü oluyorsunuz! Sahi siz Atatürk hakkında 1881-193∞ dışında ne biliyorsunuz?


Hiç yorum yok: