22 Aralık 2011 Perşembe

2012 Yılında Altın Fiyatları Ne Olur?

Altın yatırımcılarının en merak ettiği konulardan biri altın fiyatlarının 2012'de nasıl bir seyir izleyeceği yönünde.Altın fiyatlarının temelde artış göstermesinin nedeni dünyada güvenli liman olarak herhangi bir para biriminin kalmamasıdır.Yıllardır dolar global piyasalarda kendine her zaman yer edinmiştir.Bunun en iyi örneğini ülke vatandaşlarının dolar sevdalısı olduğunu görerek anlamaktayız.Fakat son yıllarda özellikle 2008 kriziyle başlayan süreçte ekonomiler sürekli buhranlı havalar içerisinde yaşamını sürdürmekte bu da doğal olarak altının piyasa yapıcıları tarafından sürekli alımına sebep olmuştur.

2012 yılına baktığımızda bu buhranlı havanın özellikle Avrupa ve Abd açısından devam edecek görünmesi yine altına alım getirecektir.Şu an için her ne kadar Fed başkanı dünyada doların değerini koruma çabalarıyla uğraşıp altın üzerinde sürekli spekülasyon yapsada Abd'nin sürekli artan bütçe açıklarına karşın durgun ekonomi karşısında yeni bir parasal genişleme yapmaktan başka çaresi kalmadı.Bunun sonucunda gözler yine altına dönecektir.Son 1-2 haftalık düşüşle ciddi destek seviyelerine gelen altının kolay kolay 3 yıllık trendini bozacağını düşünmüyorum.

Son olarak; 2012 yılında da belirsizliklerin ve çözümsüzlüklerin devam edeceği ortamda altın fiyatlarının yeni zirveler yapacağını düşünüyorum .

1 yorum:

Erbil Dz. dedi ki...

Altının bu dönemde düşmesinin en büyük nedenlerinden biri de; özellikle Yunanistan'ın tahvillerindeki %30'u aşan oranlardır. Bu da doğal olarak altından çıkışlara neden olmuştur. 2012'de ABD'nin cari açığı finanse etmek için yeni genişleme politikası ve AB'nin de dolar karşısında euronun fazla değerlenmesini istemeyeceği için müdahale edeceği dikkate alındığında altının %20 civarında değer kazanması pek muhtemel.