11 Şubat 2012 Cumartesi

İstiklal Mahkemelerinin hukuksuzluğunu aratmayan özel yetkili mahkemeler, bu mahkemelerin kudretli savcıları ve  yeni rejimin mavi üniformalı bekçileri, Mit Müsteşarını ifadeye çağırarak, Mit'in içindeki federatifçi yapıyı tasfiye ederken kck operasyonunda yol katetmek ve biz aslında "milli" bir çizgideyiz deme derdinde olabilir ama öncelikli yapılması gereken Öcalan'ın yeniden sorgulanmasıdır. Çünkü Pkk'nın yapılanması bile çözümlenememişken, kck'nın tasfiye edileceğini zannetmek hayal ürünüdür. Diğer taraftan E.Tanerle başlayıp, Fidanla birlikte biraz konsept değiştiren ve öcalana tecritle devam eden genelkurmayla senkron politikalar, bazı çevreleri rahatsız etmiş gibi. Bunun ilk işaret fişeğini İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla  gösteren süreç, Uludere olayında mit'in hedefe konulmasıyla devam etti ve nihayetinde müsteşarı ifadeye çağırmakla zirve noktaya ulaştı.

Naçizane analizim: Bölgesel planlar konusunda özellikle suriye ve iran meselesinde Türkiye'yi istediği noktaya getiremeyen israil-abd ikilisinin, başbakan'ı mit müsteşarı üzerinden hem de akp dönemi icraatı özel yetkili mahkemeler aracılığıyla tehdit etmesidir. Bu işi şike yasasında iktidarla açıkça çatışmaya giren cemaatin medya ve emniyetteki unsurlarıyla yapması zımnen, baransu, çongar ikilisiyle taraf gazetesi üzerinden açıkça yapması da işin diğer bir boyutu.

Cemaatin konjonktürel bir güç olmaktan çıkması, akp'ye ihtiyaç duymayacak kadar güçlenmesi karşısında Erdoğan'ın savaşı kaybedeceğini düşünmek yanlıştır. Win-win sorunsalıyla meseleleri çözmeye yatkın pragmatist muhafazakar akledişin tıkandığı yer işte tam da burasıdır. Başbakan eğer burada fidan'ı koruyarak, planı kurgulayanların isteklerini yerine getirirse-win-win mantığıyla- Türkiye hedef haline gelecek ve olası kürt baharında bu kez ifadeye çağrılan, iktidardan inmesi istenen lider kendisi olacaktır. 

Zaman, Erdoğan'ın Fidanı harcatmadan, batı vesayetine karşı net tavrını koyma ve 10 yıllık iktidar sürecinde kendi eliyle yarattığı ve bugün kendisine meydan okuyan bu fütursuz odakları acilen tasfiye etme zamanıdır.Bu ülkenin bekası için kaçınılmaz bir adımdır.

Umarız başbakan çok geç kalmaz.

1 yorum:

Cem Akkılıç dedi ki...

İlk önce idam geri gelmeli. Başbakan zaten çok geç kaldı bir çok şey için...