2 Mart 2007 Cuma

İlk Analiz




İlk analiz ilgim olması nedeniyle borsa üzerine olacak.Borsa bilindiği gibi en riskli yatırım aracı ve doğal olarak zararıda,karıda diğer yatırım araçlarına oranla daha yüksek.Borsa oynamak tabirini çok duyarız yanlış bir cümle niye?Çünkü borsa oyun değildir de ondan borsa uzun vadeli yatırım aracıdır.Dikkatinizi çekiyim uzun vadeli kısa vadede borsada para kazanmak isteyen çokdur inanın kazanan yoktur.Borsada para kazanmak gerçekten kolaydır! Borsada kazanmak için öngördüğüm üç şart;
1)Borsada kazanmak istiyorsan asla kısa vadede yatırım yapmayacaksın borsayı uzun vadede yatırım aracı olarak düşünmelisin.
2)Sabırlı ve disiplinli olacaksın.Hani uzun vadede yatırım demiştik ya bu en az 1 yıl olmalı ve borsada türbülans olduğunda sakin olmalı ve borsada uzun vadede elbette kar edeceğinizi düşünmelisin.
3)Son olarak alınacak hissenin bilançoları incelenerek fiyatı ucuz hisseler bulunmalı, bunun yanında ucuz olan bu hisselerin geleceği parlak,büyüme potansiyeli yüksek olan hisseler olmalıdır.
Blogumda aldığım ve sattığım hisse senetlerinden arasıra bahsedeceğim.İlk hisse olarak fiyatı gayet ucuz ve geleceği parlak adel kırtasiyeyi uzun vadede önermekteyim.Bende şu an ucuz hisse olarak adel kırtasiyenin uygun olduğunu düşünmekteyim.Fiyat/Kazanç oranına bakarsak, adel kırtasiyede bu oran yaklaşık 4 ,yani hisse neredeyse kelepir fiyata satılıyor.9 aylık bilançosuna baktığımızda çok iyi kar elde ettiğini görmekteyiz. Adel 5.00-6.00 fiyat aralığından alın ,atın bir köşeye bekleyin .

Hiç yorum yok: