8 Mart 2007 Perşembe

İnternette fiyat indirimi


TT, ADSL'nin fiyatlarında yüzde 55'e varan oranlarda indirime gitti. Bireysel kullanıcılarda ise en çok kullanılan 3 GB kotalı pakette indirim yapmadı

Türk Telekom (TT), ADSL'ye uyguladığı bireysel tarifelerde yüzde 11 ile yüzde 39 arasında indirim yaparken, en fazla kullanılan 29 YTL'lik 3 GB kotalı pakette indirime gitmedi.

TT telefon görüşme ücretlerinden sonra internet erişimi ADSL tarifelerinde de yeni düzenlemeye gitti. Özel telekom operatörlerine sattığı toptan paketlerde yüzde 3 ile yüzde 55 arasında indirime gittiğini açıklayan TT, dünkü toplantısında bireysel tarife paketlerini açıklamadı.
Edinilen bilgilere göre Türk Telekom bireysel aboneler için uygulayacağı ADSL fiyatlarını bugün açıklayacak. Türk Telekom'un açıklayacağı tarifelere göre bireysel paketlerde indirim oranı yüzde 11 ile yüzde 39 arasında değişiyor. Açıklanacak olan bireysel tarifelerde Türk Telekom, 1.5 milyonu aşkın abonesi olan ve en çok kullanılan paketi 1024 kbps hız, 3 GB kotalı tarifesinin fiyatını değiştirmedi.

Kurulum ücreti yüzde 51 düştü

Şirket, bu tarife paketinde 29 YTL fiyatı koruyarak indirim yolunu tercih etmedi. Sadece 3 GB'lık kotayı 4 GB'a çıkardı. Telekom'un toplam 3.2 milyon ADSL abonesi bulunuyor.

Türk Telekom, ADSL'nin kurulum ücreti olan 59 YTL'yi de 29 YTL'ye indirdiğini açıkladı. Böylelikle ADSL'ye giriş ücretinde yüzde 51'lik indirim yapılmış oldu. Yeni tarifeler 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.
Türk Telekom ayrıca kota aşım ücretlerinde de indirime gidileceğini bildirdi. Bu arada toptan paketlerdeki indirim oranının bireysellere göre yüksek olması, özel sektör şirketlerine Telekom tarafından kâr payı olarak bırakılan bölümü ifade ediyor.
Yeni yatırım geliyor

2004'ün kendileri için geçiş yılı olduğunu, 2007'yi ise şirketleri için 'performans yılı' olarak gördüklerini söyleyen Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL hizmeti verecek 4 milyon yeni hat ilave edileceğini söyledi.

Doany, kırsal alana 4 milyon santral hattı yapılması gerektiğini, buna yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek buradaki müşterilerin bu hizmete haziran - temmuz ayında erişmelerinin sağlanacağını ifade etti.
Bu yatırımın maliyetinin ise 220 milyon dolar olduğunu ifade eden Doany, 2 yıl içinde çok sayıda santralı yenilemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Doany, indirimli tarifelerin gelirlerinde ne kadar kayba yol açacağına ilişkin soruyu yanıtlarken yeni tarifelerin gelirlerini düşürmeyeceğini söyledi.

Milliyet

Hiç yorum yok: