10 Mart 2007 Cumartesi

Unakıtan: Yeşil kartlı BMW sahipleri var


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “2006 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2007 Yılı Hedefleri ve Beklentiler” konulu toplantıya katılarak bu konudaki görüşlerini aktardı.
Geçen yıl yaptıkları en iyi işlerden birinin bütçe açığı konusundaki başarı olduğunu dile getiren Unakıtan, yüzde 14,6’dan aldıkları bütçe açığının 0.7’ye indiğini hatırlattı.

Maliye Bakanı Unakıtan, 2006 yılındaki faiz dışı fazla hedefine ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine, “Biz maliyeciler olarak ona performans, faiz dışı fazla deriz. IMF’nin dediği, kabul ettiği ölçülere göre yüzde 7.4 oluyor o” diye konuştu.

’200 BİN KİŞİ YEŞİL KARTLI, 20 BİNE YAKINI DÖKÜLÜYOR’
Kemal Unakıtan, gelir ve giderler konusunda Maliye Bakanlığı olarak denetim mekanizmalarını, temel altyapıyı güçlendirdiklerini belirterek, kullanılan ileri teknolojiler sayesinde artık incelemelerin daha da kolaylaştığını anlattı.

Pilot olarak seçtikleri Ankara’da başlattıkları bir uygulamaya işaret eden Unakıtan, bu çalışma kapsamında yeşil kart alanlara yönelik bir inceleme yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu: “Yeşil kartlı kaç kişi var. Bunlar yeşil kartı alırken hakkıyla mı almışlar, üç kağıtçılar var mı aralarında? 200 bin kişi yeşil kart almış, 20 bine yakını dökülüyor. Eleğin altına düştüler. Neler var içinde? Birisine baktık ki adamın BMW arabası var, X5... Adam almış bir de yeşil kart... Bir adamın baktık ki 500 milyardan fazla parası var, yeşil kart almış. Şimdi artık teknolojik altyapı kullanıldı. Yapılan masrafları, bütün harcamaları kontrol altına alıyoruz. Bunları da kamuoyuyla paylaşacağız. Bununla da kalmayacağız, hepsi mahkemeye verilecek. Kamuda yapıldığından dolayı hapis cezaları var.”

‘O BURNUNU DÜZELT’
Unakıtan, yapılan bazı işlerin seçim için yapıldığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak ise “Sayın Bakanım şu işiniz seçim için alınmış bir karardır diye koku alıyorum.’ Kardeşim almayın böyle bir koku. O burnunu düzelt.” diye konuştu.

‘IMF’DEN ALACAĞIMIZ PARAYA İHTİYAÇ YOK’
IMF ile yapılan stand-by anlaşmasına da işaret eden Unakıtan, “IMF’den alacağımız paraya ihtiyacımız yok bizim. Ama IMF bir akreditasyon kurumu gibi. ‘Türkiye’nin ekonomisi iyi gidiyor’ dediği zaman bu her yerde geçerli oluyor. Şimdi iyi durumdayız. Eskiden meteliğe kurşun atıyordu bu memleket. 70 Sente ihtiyacı olduğu zamanları gördük biz” dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, enflasyonla mücadeleyi hiçbir zaman birinci hedeflerinden ikinciye düşürmediklerini ifade ederek, “İkinci çeyrekten itibaren enflasyonda düşme bekliyoruz” dedi.
NTV

Hiç yorum yok: