6 Temmuz 2007 Cuma

CUMHURBAŞKANINI HALKA SEÇTİRECEKLER

Evet yanılmadınız cumhurbaşkanını halka seçtircekler,halk seçmeyecek birileri reklamla promosyonla cumhurbaşkanını bize seçtirecek ve biz o birilerinin adayını seçecegiz.Ama şimdi bana diyeceksiniz ki elbette halk seçecek bu ülkede demokrasi var.

Demokrasi sadece sandıga gitmek degildir demokrasi olması için belirli başlı sartlar vardır:
-Bilinçli seçmen(bu tamamı ile tarafsız bir basın yayın gerektirir)
-Sivil toplum örgütleri(yönetenlere demokrasinin 4- 5 yılda bir yapılan seçimlerden ibaret olmadıgını onların her yanlışlarında yüzlerine vuracak sivil toplum örgütleri)
-Gelişmiş bir orta sınıf(maalesef ki güzel ülkemde kum saati modeli işlemektedir haddinden fazla zengin ve fakir yok denecek bir orta sınıf)malumunuz günümüzde egitimden tutun belirli başlı yayın organlarını takip etmek para işidir ve fakirlik beraberinde cahilligi ve koyun sürüsü mantalitesini getirmektedir.

Benim güzel ülkemde maalesef ki bu şartlar yoktur veya henüz olgunlaşmamıştır.
İşte bunun içindir ki diyorum ki bu seçimde olmasa bile gelecek seçimlerde 800 milyon dolar para sahibi olan Cem Uzan cumhur başkanı olursa şaşmayalım.
Cem Uzan gibi tv kanalları satın alacak, reklamlar verecek güce sahip birisi için sürüyü gütmek hiçte sorun olmayacaktır.Hacca 5- 6 kez gitmiş 5 -6 kez kuranı baştan sona okumuş birinin halkın özlemi olan dindar cumhurbaşkanını çok çok karşılayacagınada inanabilirsiniz.

Cem Uzanın cumhurbaşkanı olma ihtimali matematik hesapları dahilinde çok yüksektir.Bakın hesap ortada adam döner dagıttı %7 aldı iskender kola ve tatlı dagıtırsa oyunu üçe katlayıp cumhurbaşkanı olur.
Birileri demokrasinin önünde ki engeli (kendi önlerindeki engeldir işin aslında)bu ülkenin kurumları olarak göstermeye çalışmasınlar.Bu ülkede demokrasiyi engelleyen 2 şey vardır gelir dagılımındaki adaletsizlik ve egitimsizlik. İşin acıyanı demokrasinin en önemli iki düşmanını agzına alan yok çünkü birileri biliyor ki kendi dinsel, siyasal, ekonomik sömürü düzenlerinin devamı ancak cehalet sayesinde mümkündür.

Hiç yorum yok: