28 Kasım 2007 Çarşamba

Bakalım Bu Cahil Kim?

Balan Beyden başka daha büyük cahiller kim , merak ettim doğrusu ama cevabını bulmak hiç de zor olmadı bu cahiloglu cahil ???.Tam 7.5 milyar dolarlık citi hissesi alan grup citinin en büyük hissedarı konumuna geldi.

Bu satıştan sonra;

SATIŞIN BORSAYA ETKİSİ: Analistler bu satışın, ABD borsalarındaki sonu belli olmayan düşüşlerin artık sonuna gelindiğinin bir işareti olabileceğini belirtti. Colorado Eyaletinin Denver kentindeki Calbiar Investors’tan analist Bo Brownstein, "Citi büyük bir kurum, yakından izleniyor ve birileri ona güveniyorsa, bunun bir anlamı olması gerekir" dedi.

Gördünüz mü Balan Bey sizden daha fazla cahil yok demiştiler alın size cahil ...

2 yorum:

Blog Sahibi dedi ki...

Emrah'cigim,

Balan Bey'in benim Citigroup ve Merrill Lynch ilginc hale gelmeye basliyor konulu yazimdan sonra fiyat hareketlerine bakarak hissede alim gerceklestirdi. Elestirdigim alim yapmasi degildir. Arastirirsin, yaptigin varsayimlarin ne oldugunu bilirsin, ondan sonra alim yaparsin. Yoksa hisse %30 dustu diye alim yapmazsin. Once %30 dusup ardindan batan bir suru sirket var (enerji devi Enron gibi).

Kaldi ki Araplarin Citigroup hisselerini almasini "guven" olarak nitelemek de finanstan anlamadiginizi gostermektedir. Yapilan islem borsa disinda gerceklestirilmis bir cesit borc anlasmasidir. Hisseler Balan Bey'in yaptigi gibi borsada alinmamistir. Yapilan imtiyazli bir alimdir.

Citigroup 2010 yilina kadar aldigi 7.5 milyar dolar icin senelik %11 borc faizi odeyecek, ondan sonra da Araplar hisseleri o zamanki fiyatlarla $32 ile $37 arasindaki fiyatlardan alabileceklerdir. Buna convertible stock deniliyor. Araplar dara dusmus Citigroup'un sirtindan bayagi bir para kazanacak, hem de Balan Bey'in aldigindan cok daha az risk alarak.

Yapilan islem Citigroup'un ne kadar zor bir durumda oldugunu gosteriyor.

GİZ dedi ki...

Citi hisselerini alırkenki düşüncelerimi ve aklımdan geçenleri hiç sormadan beni cahil yatırımcı gibi göstermeniz anlaşılır bir tutum değildir.

Citi hissesi almak için aslında sayacağım 100 neden vardır.

2 dünya savaşında aslında ABD japonya atom bombasıyla vurmasına hiç gerek yokken kalkıp atom bombasının kullanmasını ne şekilde açıklamamız gereklidir.

Bu soruya cevap verdiğimizde Arapların citi hissesindeki borsa dışı 7,5 milyar dolarlık alımında ne gibi etki sagladığını anlayabiliriz.