10 Kasım 2007 Cumartesi

En Dandik Banka İşbankasıysa En Dandik Takım Hangisi?

Ekonomitürk blogunda Ekonomist Ozince'den Yabancilara Tavsiye yazısında Türkiye'nin en dandik bankası olarak neden İşbankası olduğunu anlatmak istemiş ve nedenlerini anlatırkende Bankaların piyasa degerlerinden yola çıkarak sanırım bayagı bir komik duruma düşmüş bir Galatasaraylı olarak ne diyelim başka Ekonomist'in hesabına göre en dandik takımı bulmakta bize kaldı.

Cuma günkü kapanışa göre Fenerbahçe Takımının borsadaki degeri 635,91 milyon dolar iken özsermaye büyüklüğü 76,19 milyon dolar pd/dd degerine göre Fenerbahçe takımı 8,35 oranda işlem görürken Beşiktaş takımı borsadaki degeri 67,15 milyon dolar iken özsermayesi 15,28 milyon dolar pd/dd degerine göre oransal olarak 4,39 oranda işlem görmektedir. Fenerbahçe takımına göre % 50 iskonto altında işlem görmekte olduğundan dolayı dandik takım ünvanını almaktadır.

Fakat biz dandik takım değil en dandik takımı bulmak istediğimizden Galatasaray'ın borsa degerine bakacağız piyasa degeri 161,32 milyon dolar iken özsermayesi 100,84 milyon dolar ve pd/dd degeri 1,61 degerinde işlem görmektedir.

Bugün için Beşiktaşa göre yaklaşık 2,5 katı iskontolu işlem görmesine ragmen Fenerbahçeye görede yaklaşık 7 katı iskontoda işlem görmektedir.

Şimdi bunların ışığında Galatasaray'a gönül rahatlığıyla en dandik takım ünvanını vermemiz dogru bir yaklaşımdır.

En Dandik: Galatasaray
Dandik :Beşiktaş

Hiç yorum yok: