24 Ocak 2008 Perşembe

Makrodan... Mikrolara...

Artık mantıklı davranıyorlar her ne kadar iktisat bilmesemde Raymond James'in günlük yorumu çok hoşuma gitti.Makro çözümlerden mikro çözümlere.

Bakınız önceleri balonun havası yeni indiğinde, Fed'in faiz indirimi ilaç gibi geldi piyasa düzeldi ama çözüm olmadığını sağır sultan bile biliyordu.Ne deniyordu faiz indirimi yanında ekonomik göstergeler olumlu olursa gidişat iyi fakat öyle olmadı.Bilançolar peşpeşe gelince aaa bak ne olmuş dünya kadar zarar yazdı bankalar vb.Yahu ne biçim iştir herkes biliyordu bunu fakat işte piyasa değil mi millet daha çok kazanmak istiyor kimin umrunda gelecek bilançolar.

Bilançolar geldi sanki yeni birşeymiş gibi borsalar aptalca gereğinden fazla tepki verdi.Herkes panik havasında ...

Fed 0,75 indirdi faizleri ne oldu millet daha çok panikledi düşüşler daha derin oldu.Dün ne oldu 2.dipten sonra hızlı bir yükseliş oldu.Sebebi Ambac ve MBIA şirketlerine kaynak desteği bulmak.Anlayacağınız sorunu oluşturan işletmelerden yola çıkarak olaya el attılar.
Olması gereken de buydu artık makro çözümler yeterli olmuyordu şimdi bataklığı kuruttma zamanı ama elbette bu da zaman alacaktır.Yeterince olumsuz haber geldi borsa bu olumsuzlukları fiyatladı ve dibi gördü.

Şimdi gelişmekte olan borsalara baktığımızda korelasyonda müthiş bir bozukluk hakim.Bizim borsamız %12 gibi oranda daha fazla düştü.Başbakan da oradan çıkıp bu dalgalanmadan en hafif şekilde etkilenecez evet o kadar hafif etkileniyoruz ki anlatamam.

Herneyse valla gidin agustostaki düşüşün en derin olduğu yerdeki hacime bakın bir de şimdikine çok benzerlik göreceksiniz gerisini de varın siz tahmin edin..

Hiç yorum yok: