12 Nisan 2008 Cumartesi

Ekonomix Elindeki Portföyü Açıklasın...


Ekonomix Garanti Bankası hisseleri satışıyla nerdeyse her fırsatta gözlerime soktu bu %100'ün üstündeki başarılı operasyonu.

En çok merak ettiğim Ekonomix'in şu an elindeki portföyünün durumu sanırım hala elinde satmadığı hisseler duruyor.Yoksa panik havasında onlarda da mı bir satışa gitti açıkçası çok merak ediyorum.Eğer başarılı bir yatırımcı olduğunu düşündüğüm Ekonomix isteğimizi kırmaz blogunda bunu belirtirse borsanın türbülans zamanlarında elindeki hisseleri nasıl bir stratejiyle yönetmiş hepimiz görürüz.

Eğer yazımı ciddiye almaz cevap vermezse Ekonomix'e başka bir yazı yazacağım ama bu teklifimi Sayın Ekonomix kırmaz umarım.Zira diğer hisseleri hakkında en ufak bir yazısına rastlamadım tek kelimeyle geçiştiriyor.

Sayın Ekonomix portföyünüzü biz sevgili okuyucularına sunarsanız biz de borsada hızlı düşüş esnasında nasıl bir taktik uygularız öğrenmiş oluruz.

Bu sayede ekonomix.org'un reklamını yapmış olduk.

3 yorum:

Erbil Dz. dedi ki...

Hosgeldin tekrar ;)

Adsız dedi ki...

Sagol Erbilcim teşekkür ederim:-)

Blog Sahibi dedi ki...

Garantileri sattiktan sonra 1 seneden daha uzun sureli tuttugum kagitlarin da cogunu sattim. Bir ara DOAS almistim ama bir kac hafta sonra %10 kar yaptiktan sonra onlari da sattim (hic adetim degildir bilirsin).

Portfoyun buyuk cogunlugu (%70 gibi) sene basindan beri nakitte bekliyor. Satmadigim hisseler borsaya paralel deger kaybetti ama portfoy performansi olarak (nakte gectigim icin) IMKB'nin cok uzerinde gidiyorum.

Ancak hatirlarsan sene basinda okuyucularima paralarini ya (benim suan yaptigim gibi) kisa vadeli faizde, ya da uzun vadeli enflasyona endeksli bonolarda tutmalarini tavsiye etmistim. Bugunlerde ne tavsiye ettigimi ogrenmek icin blogumu takip etmeye devam etmenizi oneririm.