12 Nisan 2008 Cumartesi

3 Değil 5 Değil 15 Ton Altın Uçup Gitmedi Ya!


Borsanın bu buhranlı zamanlarında Goldaş hisseleri,borsa düştükçe inadına yükseliyordu.Açıkçası Goldaş hisse senetleri sahibi bu zamanda çok iyi kazançlar elde etti.Ta ki hisselerini bir haberin basında yer almayışına kadar.
Bir haber düştü ve hisseler nerdeyse 1 hafta içinde tepe taklak oldu.%50'ye yakın bir düşüş gerçekleşti hisselerde.Peki neydi bu yaşanan ortalığı kasıp kavuran haber?

Bildiğiniz üzere Fransız bankası Societe Generale’de yolsuzluklar aldı başını götürüyordu.Bu banka Goldaş'a 15 ton altın verdiğini ve Goldaş'ın alım-satım yaparak komisyonu aldıktan sonra altınların parasını Societe Generale verecekmiş.Banka yetkilileri bize bu paranın gelmediğini belirtiyor.Goldaşta sonradan açıklama yaptı bu bahsedilen miktarın 15 ton değil brüt 3,25 ton olduğunu söyledi ama banka 15 tonda ısrar etmektedir.

Herkesin bildiği gibi Goldaş'ın Türkiye'de altın piyasasında çok farklı bir yeri vardır.Böyle değerli bir markanın bu olaylarda adı geçmesi gerçekten çok ilginçtir.Karşı tarafın ne kadar temiz olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım banka neredeyse iflas konumuna gelmişti.Goldaş yetkilileri hemen bir dava açmış bankaya.Bizlere atılan ağır bir iftira söyleminde bulunmaktalar.Gerçekten bazı basın kuruluşlarında Goldaş için hırsızlar başlığı bile çıkmış.
Bu olayın Türkiye adına zedeleyici bir durum olduğunu söylemek istemekteyim.Bakalım olay nasıl sonuçlanacak.Tabiki bu esnada olan Goldaş yatırımcısına olmuştur.Umarım haklı olan taraf Goldaş'tır.

Hiç yorum yok: