8 Eylül 2008 Pazartesi

Parana Göre Muamele

Yıllık göz kontrollerim için 7–8 yıldır gittiğim doktorumun özel muayenesine gitmek yerine devlet hastanesindeki zamanına denk getirip gideyim dedim. Nasılsa aynı doktor ve uzun zamandır hastasıyım. Fakat hiç bir şey umduğum gibi olmadı. Beni sadece 2 dakikada muayene etti evet sadece 2 dakika. Özel muaynanede daha şirin bir adamdı ama devlet hastanesinde görünce şaşırdım. Benden önce muayene olan yaşlı teyzeyi azarlayınca ağzım açık kaldı. Rüyadayım heralde falan dedim. O 2 dakikalık muayene sonucu yanlış göz numarası vermesi de beklenen bir sonuçtu tabi ki :) Özel muayenesinde yarım saate yakın kontrol ederdi devlet hastanesinde ise 2 dakikacık yetti de arttı. Şimdi yıllardır o adamı zengin etmeye yataklık ettiğime mi yanayım yanlış verilen göz numarasına mı. Ben babamdan şunu öğrendim.Ne işi yaparsan yap ama onu en iyi, en düzgün şekilde yap.Keşke herkes işini severek ve isteyerek yapsa.Her meslekte maalesef bu gibi kötü örnekler var.Herkes böyle değil ama bir kişi bile kötülemeye yetiyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Doktorların durumu ne yazık ki bu şekilde yalnız şunu da unutmamak gerek kamuda her hastaya yarım saat ayırsa bu sefer de günler sonraya randevu vermesi gerekir.
Bu iş Nasreddin Hoca misali herkes haklı.

Tuvana dedi ki...

Evet onlarda o açıdan haklı bekleyen çok hasta var ama bu da bir şekilde düzene sokulmalı.Sağlık sonuçta ve 2 dk da gerçekten çok kısa bir süre.Sağlık bu biraz ilgi istiyor :)