31 Ekim 2008 Cuma

Akp,Avrupa Yakası,Muhafazakarlık

Geçenlerde bizim avrupai dizimiz avrupa yakasını seyrederken,binnur kayanın canlandırdığı "dilber" karakterine takıldım.Dilber karakterinin giyim tarzından konuşmalarına,içinde bulunduğu üstün(!) "nişantaşı kültürünün" karaktere yaklaşımını analiz etmeye çalıştım kendimce.

28 şubatın yarattığı sosyal dönüşüme kadar götürdüm işi,hatta 1980 darbesine kadar.ama asıl büyük kırılma 28 şubat süreciyle başladı.

Kimileri hala 28 şubatın laik cumhuriyeti koruma refleksi olarak göre dursun,yaşanan sürecin bugün dilber karakterinde tecelli eden ne idüğü belirsiz "sözde islamcıları" yarattığı konusundaki fikrim iyice güçlendi.

Yapılan postmodern darbeyle erbakan sürecin dışına itildi,herkesin bildiği bir gerçek var ki erbakanın ekonomi modeli bu ülkenin sırtından geçinen "laik oligarkları" rahatsız ediyordu.Sürecin sonunda ne olduğu ortada,sokaklarda yürüyen tanklar,içi boşaltılan bankalar,rezil olan bir başbakan ve susurlukla bağlantılı olarak milli güvenlik siyasetinde önceliğin eli kanlı terörden irticaya kayması.

ve tayyip erdoğan ve ekibinin iktidara yürüyüşü...

Yani o "laik oligarkların" istediği bir model;dindar olarak toplumda kabul gören ama bizim sözümüzün dışına çıkmayacak bir başbakan modeli.

işte başbakanın ve şürekalarının yarattığı "müslüman anadolu burjuvazisi."

Dilber hanım ve aileleri...

Nişantaşına yerleşen "onlar" gibi olmaya çalışan ezikler.

Kişiliği oturmamış,ne anadolulu ne avrupalı olan sadece gülse birsel gibi burnu havada tiplerin maskarası olan zavallılar...

mesut yılmaz-korkmaz yiğit ilişkisine tepki gösteren namuslu insanlar nerde,tayyip erdoğan-ahmet çalık ilişkisini alkışlayan muhafazakarlar nerde?

Ne oldu size?Nedir bu ikiyüzlülük,nedir bu onursuzluk?

Bir analiz edebilseydiniz,bir dönüp kendinizi eleştirebilseydiniz,nerden geldiğinizi nereye gittiğinizi unutmasaydınız,bugün televizyon ekranlarında herkesin güldüğü insanlar olmazdınız.

Bizlere düşen ne mi oldu???

28 şubat süreciyle hızlanan ve 2001 kriziyle tavan yapan ve şu anda devam eden yolsuzlukların faturasını ödemek.

Ağır mı oldu bu yazı?

Daha fazlasını hakediyorsunuz ve sizleri ve sizlerin efendilerini iktidarda tutan bugünkü "sosyal faşist chp zihniyeti" daha da fazlasını hakediyor.

Erhan göksel'in dediği gibi "akp'yi iktidarda tutmak istiyorsanız chp'ye oy verin"

Herkes,kendinden çalınan paraları yine kendine ödeten bu siyasi anlayıştan memnun nasılsa!!!

Hiç yorum yok: