16 Haziran 2009 Salı

Mayın Eşekleri

Üniversitedeki hocalarımdan biri "mayın eşeği olmayın" derdi hep.

Birilerinin sizin üzerinizden siyaset yapmasına izin vermeyin derdi.Mayınlı arazilerde ölmesi muhtemel olan eşekler olmayın derdi.Haklıydı da;bakınız 80 öncesi olaylar.

Malum 80 darbesinden sonra ekonominin hızla liberalleşmesi ve bunun sosyo-ekonomik yansımaları mayınlı arazilere sürecek eşeklerin piyasadan kalkmasını,yerine altlarında son model arabaları olan "modern eşeklerin" türemesini ve daha büyük rantların ve dolayısıyla daha büyük kavgaların yeşermesine yol açmış ve bu kavga iktidarların "ideolojik kavgalar" eşliğinde devrilmesi sürecine doğru evrilmiştir.

Bugün bütün kavga artık siyasal zeminde verilmekte ve silahlar toprağın altına "gömülmüş gibi" görünmektedir.Ergenekon davasının amacı da tam bu noktada devreye girmektedir.Yaşanan süreç devletin birilerinin istediği şartlar altında reorganizasyonudur.Öyle ya postmodern zamanların devlet yapısı da postmodern olmalıdır;bu amaçla pkk bile siyasallaştırılıp meclise sokuldu,hayal dahi edemeyeceğimiz alçaklıklar normal şeylermiş gibi hayata geçirilmeye çalışıldı ve çalışılmakta.

Yoksa siz o hainlerin çıkıp öcalana af isteme nedenini ne zannediyorsunuz?

Türkiye'de yaşanan süreç amaçlara ulaşmak için araçların değiştirildiği,herşeyin "birilerinin demokrasi anlayışı" içinde çözüleceği bir yola girmiştir.

Bu alt metni okuduktan sonra,birilerinin mayın eşekliğini yapıp mayınlı arazileri temizlenmesi karşılığında başkalarına verenlerle mayınladığı toprağı temizleyemeyen ama siyasi iktidarı devirme planları yapanların cici demokrasimizin gölgesinde nasıl bir uyum içinde olduğunu daha da iyi anlarsınız umarım.

Hiç yorum yok: