18 Eylül 2009 Cuma

Burası...

Burası,2010 Avrupa Kültür Başkenti'nde sel felaketinin yaşandığı ve 40'a yakın insanın hayatını kaybettiği bir ülke.

Burası,yüz milyarlarca dolarını teröre yatıran,akılsızlığın dibine vurulduğu "sözde" milliyetçi"lerin sokak serserisi kıvamında sokaklarda dolaştığı bir ülke.

Burası,devletten geçinip üstüne devlete küfretmeyi marifet sayan tatlı su demokratlarının çığırtkan seslerinin gökkubbemizde çınladığı bir ülke.

Burası,milyonlarca gencin üniversite sınavına girip,birkaç yüzbininin ancak okuyabildiği,insanların gelecekten umut kestiği işlenemeyen bir insan malzemesi.

Burası,kendi hocaefensine değil de başka bir hocaefendiye biat ettiği için öğrencisine düşük not veren,öğrencisini dersten bırakan akademiklerin olduğu cahillerin ülkesi.

Burası,şeriat korkusuyla yaşayıp,her gün rakı sofrasında memleket meselesini tartışan kuşum "aydın"ların iddia ettiği üzere siyasal islamcıların yönettiği ve onlara cahil kulların yaşadığı anadolu toprağı.

Burası,cemaatlerin holdingleştiği,Allah'ı ramazan ayında bile hatırlamayacak kadar ahlaksızlaştığı bir müslümanlar ülkesi.

Burası,emeğin sömürüldüğü,hakkın yenildiği,vicdanın,insafın gözlerden ve kalplerden uzak tutulduğu ama verilmeyen penaltıyı günlerce tartışan kalabalıkların ülkesi.

Burası alevi-sünni,türk-kürt,islamcı-laik diye yüzyıldır birbirlerini yiyen zavallıların ülkesi.

Velhasıl burası hep kendine özgü bir memleket.

Yunus'un,Mevlana'nın,Bektaş-ı veli'nin,Ahmet Yesevi'nin saygı ve rahmetle anıldığı,binlerce alimin,velinin,bilginin geçtiği ama adları dışında hiçbirşeylerinin hatırlanmadığı bir gariplikler ülkesi.

Burası üzerinde yaşadığı toprağın bereketinin,tarihsel birikiminin,sosyal zenginliğinin farkında olmayanların,olup da anlamayanların ülkesi.

Siz siz olun binlerce yıllık bir zenginliğin üstünde yaşayan aydın kılıklı cahillerden,Allahtan başka herkese kulluk eden riyakarlardan,namaz kılıyorum deyip günde beş vakit eğilip kalkanlardan olmayın.

Elinizdekinin kıymetini bilin,yarın belki hiçbirine sahip olamayabilirsiniz.

Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Hiç yorum yok: