14 Eylül 2009 Pazartesi

Yeter Ki R.T.E. Söylesin

Toplulumuzdaki hastalıklardan birisi de işine gelen şeye inanma hastalığı.Hiç 'acaba doğru mu?' demeden bazı olaylara öyle körü körüne inanılıyor ki şaşıp kalmamak elde değil.
***
R.T.E. ekonomik kriz teğet geçti diyor inanmak isteyenler hemen inanıyor.'Biz krizden en az etkilenen ülke olacağız' diyor '''neden ve nasıl''' diye sormak bazılarının işine gelmiyor.
***
Yerel seçimler öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'altyapı sorununu çözdük' diye pankartlar hazırlatmıştı.Yerel seçimler öncesi AKP'li belediyelere oy atacak kişiler 'adamlar çalışıyor yahu' benzeri ifadeler öne sürmüştü.
***
Son 20 yılın çok büyük bir çoğunluğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi siyasal islamcılara aitti.Önce refah partisi ve daha sonra iki dönem AKP.Yani 'adamlar çalışıyor yahu' doğru olsaydı veya 'altyapı sorununu çözdük' lafı seçim yatırımından ibaret olmasaydı sel felaketini daha az hasarla atlatabilirdik.
***
Bir cümle veya kelimenin R.T.E. veya benzer bir kişi tarafından söylenmesi yeterli maalesef.Ona oy veren kitle o kadar inanmaya hazır ki ne söylediğinin bile önemi yok.
***
Daha içeriği bile belli olmayan bir sürece destek verin demesi de bence bu sebepten.Nasıl olsa inanmak isteyen ve itaat eden bir kitle var.Neden içeriğini açıklasın?
Deniz IŞIK

Hiç yorum yok: