11 Şubat 2010 Perşembe

Aşk-ı Memnu


Aşk-ı Memnu hayatın her alanına girdi. Bihter'in kolyesi yüzüğü, Behlül'ün kazakları, Nihal'in elbisesi derken KPSS sınav sorularına bile girmiş :) Yanda gördüğünüz soru eğitim bilimleri sınav sorusuymuş. Bir bu eksikti yani. İhtiyaç Yayınları'nın galiba soru yanlış okumadıysam ( biraz bulanıkta). İnternete bu soruyu yükleyenler bir sayede iyi reklam yaptılar. KPSS zaten karışık böyle bir diziyi soru yapıp kafamızı karıştırmasalar.

Aşk-ı Memnu'nun İktisat, Maliye, Hukuk vb. alanlarda da sorularını dört gözle bekliyoruz :))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

dizilerin hayatımızı bütün sanallığıyla sardığının ve gerçeğin yerini almaya başladığının en önemli kilometre taşlarından biridir bu olay.ilk olarak facebook'ta görmüştüm.bence gülünüp geçilecek bir mesele değil üzerine sosyolojik tahliller yapılmalı.

gerçek,ankaradaki tekel işçilerinni direnişi olarak gözümüzün önündeyken,sanallığın gerçek yapılması ne acı.

burda tek güzel olabilecek, savunulacak nokta,popüler kültür faktörleriyle öğrencinin uyarılması ve derse odaklanmasının sağlanması olsa gerek.

gerçi bu da tartışmalı bir bakış açısı ama olsun.

paylaşımın için teşekkürler tuvana,diğer alanlardan gelebilecek sorular olarak da adnan beyin boynuzlarının finansal trend analizi,bihterin medeni hukuka göre hakları,behlül'ün şirketler üzerindeki hakları,bunun şirketin mali yapısına yansımaları,bu durumun kamu yönetimi,toplumsal ve anayasal düzen açısından sakıncaları olabilir mesela:)üzerinde çalışılmaya değer konular:))

Adsız dedi ki...

ya ztn aşk-ı memnu bır edebı eser sınav sorusuolması gayet doğal