4 Mart 2010 Perşembe

Turnusol


Muhafazakar demokrat ve ak pak iktidarımız anayasa değişikliği için kolları sıvadı yine.Gerekirse referanduma gideceklermiş.

HSYK'ya,Anayasa mahkemesine meclisin üye seçmesi, HSYK ve YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması,ombudsmanlık gibi hayati konularda çeşitli düzenlemeler yapılacakmış.

Tek birşey söylemek istiyorum,bu değişiklerin yapılmasına yürekten destek veren biri olarak bu değişikliklerin "bu şekilde" referandumda oylanması halinde hayır oyu kullanacağım.

Çünkü 12 eylül'ün dayattığı siyasi partiler ve seçim kanunu yürürlükte ve lider diktasıyla siyaset yapılırken,meclisin üst mahkemelere ve yüksek kurullara üye seçmesi zaten tarafsız ol(a)mayan ve dolayısıyla bağımsız da olmayan yargıyı ve kurulları tamamen politize edecektir.

Kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlıklar kalmadıkça,Yök kanunu değişmedikçe,ekonomik sistem holding tepelerine göre değil sokağın sesine göre revize edilmedikçe,bu değişikliklerin daha derin sistem kaoslarına yol açması mukadderdir.

Sahte demokrasi orgazmının sarhoşluğuyla "yeni bir cumhuriyet" kuruluyor nidaları atanların, çoğunluğunu,mazbatalarını alınca vicdanını rafa kaldıranların oluşturduğu bir meclisin ve iradesini milletinin çıkarları dışında herşeye peşkeş çeken bir siyasi ahlakın "demokrasi kavgası" veriyormuş gibi yapması ve beni darbeci olarak nitelemesi içine düştükleri zavallılıktan başka bir şey değildir.

Başta Zaman ve Taraf gazetesi olmak üzere her türlü kara propagandayı yapan dünün mağdurlarını da gerçekten tebrik etmek lazım.Esfel-i safilin'in nasıl birşey olduğunu,gerçek bir müslümanın nasıl olması gerektiğini ve ülkedeki gerçek darbecileri ve gerçek demokratları göstermek noktasında mükemmel bir turnusol görevi gördükleri için binlerce kez teşekkürler.

O yüzden...

Varsın size darbeci desinler.

Siz oyunuzu gerçek demokrasi için kullanın,birilerinin satılık anayasaları için değil.

Hiç yorum yok: