23 Ocak 2011 Pazar

Sıradan Şeylerin Sıra Dışı Kullanımı

Bugün pazar ve pazar günleri genelde evde genel bir düzenleme olur. Gerçi bu yazıyı yazarken gün sona ermekte ama bunları kullanmak için illa ki pazara ihtiyaç yok. Belirli aralarla evde ya çekmeceler düzenlenir ya da eskiyen, kullanılmayan şeyler atılır. Artık kullanmadığınız şeyleri atarken bir kere daha düşünmenizi öneririm :) Rider's Digest tarafından hazırlanan kitapta, evde kullandığımız eşya veya yiyecekleri farklı şekilde kullanarak değerlendirebileceğimizi örneklerle anlatıyor. Bende bu tarz şeyleri yaptığım için hoşuma gitti.İşte örnekler:

1)Eskiyen naylon çorabınızn içine kurutulmuş portakal ve limon kabukları doldurun ve sonra çorabı 3 cm. yukarıdan düğümleyin. Ardından banyonuzun içine yerleştirin. Böylece mis kokulu bir banyo yapabilirsiniz.

2)Biten ıslak mendil kutularını temizledikten sonra oyun kartları, dikiş malzemeleri, ufak araç gereçler gibi şeyleri saklamak için kullanabilirsiniz.

( Buraya ben bir ek yapmak istiyorum. Kullanılmayan spor ayakkabısı kutularıı kaplık veya duvar kağıtlarıyla kaplayıp hem dağınıklığı ortadan kaldırırsınız hem de şık kutular elde edebilirsiniz.)

3) Buzdolabınızın sebze bölümünün tabanına sünger yerleştirin. Böylece sebzelerin ömrünü uzatacaksınız. Nemlenince sıkın, arada bir de ılık suyun içine bir iki damla çamaşır suyu damlatıp süngeri batırırsanız küf üretmez.
( Bunu denemedim ama gerçekten işe yarıyorsa güzel bişey)

4)Kirli koşu ayakkabılarınızı artık çamaşır makinesinde yıkayıp parççalamanıza gerek yok. Sabunlu bir bulaşık teliyle hafifçe sildikten sonra nemli bir süngerle temizleyin.

5)Mobilyalarınızdaki su lekelerini çıkarmak için diş macununu sıktığınız yumuşak bir bezle temizledikten sonra nemli bir bezle silin ve kurumasını bekleyin. İzlerden eser kalmadığını göreceksiniz. Ayrıca diş macunu sivilcelerinizin üzerine sürün kuruyup gitmiş olduklarını göreceksiniz.

6)Siz ne kadar çekiştirirseniz çekiştirin, yerindn oynamayan bir fermuar varsa, dişlerinin üzerine kurşun kalemin ucunu sürtün. Fermuarı hemen çekebildiğinizi görürsünüz

7)Banyo fayanslarını temizledikten sonra mumlu kağıtla ovarakl pırıl pırıl yapabilirsiniz. Böylece su damlaları tutmaz.


Bir de benim kendi uyduruk kullanımlarından örneklerde sıra :))


- Küçük banyo veya mutfata kullanılan askıları dolabınızın içine asarak hem kolyelerinizin karışmasını önlersiniz hem de hep gözünüz önünde olduğundan unutulup gitmeyecektir.



- Mantar pano yapmak için elektronik aletlerin kutularından çıkan köpükleri evde kullanmadığınız örtülerle kaplayarak farklı ve kullanışlı bir pano yapabilirsiniz.

- Kağıt havlu rulosunun içindeki kartonu makas yardımıyla istediğiniz ölçüde kesip peçete yüzükleri yapabilirsiniz. Kestiğiniz kartonu akrilik ya da guaş boyayla istediğiniz renge boyayıp kurumasını bekleyin. Daha sonra elişi kağıtlarıyla yaptığınız ay çiçeği gibi desenleri yapıştırarak, tellerle yapacağınız boncuklarla, deniz kabuklarıyla,kurdelelerle süsleyebilirsiniz. İstereniz boyamak yerine kumaşla ya da hasır bezlerle kaplayıpta süsleyebilirsiniz. Karton yerine perde halkası gibi şeylerle de bunu yapabilirsiniz. Artık gerisi size kalmış :))

Kendimi Derya Baykal gibi hissettim nedense:) O kadının enerjisini hep sevmişimdir zaten o da ayrı bir konu . Elişleri zaten beni hep rahatlatır. Sizde evinizde ufak şeylerle farklı eşyalar elde edebilirsiniz. Böylece hem bütçeniz sarsılmaz hem de yaptığınız şeylerin kullanışlı olduğu için sizi mutlu edecektir. Yaratıcılık işte burada devreye giriyor. Kafaları çalıştırın hadi :))

Hiç yorum yok: