12 Eylül 2011 Pazartesi

'80, '10, '11

12 eylül referandumundan sonra değişen fazla birşey yok Türkiye'de. Sacit Kayasu görevine geri dönemedi ama Ferhat Sarıkaya işinin başında. Deniz Feneri savcıları görevlerinden alındılar. Parasız eğitim için pankart açan gençler hala hapiste ve gençlerden birine görüşme yasağı gelmiş, suçu türkü söylemekmiş. Zihinler hala Kenan paşa cumhurbaşkanı gibi işliyor güzel ülkemde. Soruşturmalar hukuk ilkelerini, insan onurunu çiğneyecek şekilde artan medya linci eşliğinde tüm hızıyla devam ediyor.

Askerin başkomutanına başını eğerek selam vermesini demokrasi zannedenlere gülüyorum. Demokrasi şekillerle sembollerle yaşamıyor, yaşayamaz. Sizin bu yaptığınızın adı muhafazakar faşizmdir. Nasıl yıllarca laik faşizm demokrasiyi, rejimi korumak adına başörtülüleri ordu evlerine, üniversiteler,askeri lojmanlara almayıp mekan sosyolojisi üzerinden "kurtarılmış bölgeler" ilan ettilerse sizlerde bugün başka bir açıdan şekli sınıflandırmalarla demokrasi geldiğini iddia ediyorsunuz.

Darbenin üzerinden 31 yıl geçti, referandumdan ise sadece bir yıl, ilerleme halen şeklen; fatihten cihangire taşınan islamcılar dışında değişen birşey yok ülkemde.

Hiç yorum yok: