20 Nisan 2007 Cuma

Bolu çimento hisselerini sattım


Herkese merhaba bu aralar projelerle uğraştığım için bloga yazamadım.Bu arada borsamız da hızlı bir yükseliş meydana geldi.Bende elimdeki Bolu çimento hisselerini tahmin ettiğim 2.80 fiyata sattım.Şimdi bana çoğu hani sen uzun vadeli düşünüyordun niye sattın diyecek.Bunu size açıklamak hayli güç benim sistemim yine uzun vadeli üzerine ama beklentilerim kısa vadede gerçekleşince hisselerimi satarım.Şimdi uzun vadede beklemek anlayışımı açıklayayım;
Siz hisseyi alırsınız ve satmak istediğiniz fiyat gelene kadar hisseyi satmazsınız.Yani uzun vadede beklersiniz.Eger bu uzun vadede beklemek sürecinde hisseniz satmak istediğiniz fiyata gelince satarsınız.İstediğiniz fiyatın oluşması hissede yarın da olabilir 1 sene sonrada olabilir.Yani benim beklediğim fiyat birgün sonra gerçekleşirse ben o hisseyi sattığımda uzun vadeli düşünmemiş mi olurum.Kesinlikle hayır siz uzun vadede o hisseyi beklemeye almışsınızdır hedef fiyatta yarın gerçekleşmiştir.Amacınız hedef fiyat gerçekleşene kadar beklemektir.
Mesela ben Bolu çimetoyu 2.80 den hedef fiyattan yaklaşık 3 hafta bekledikten sonra sattım.2.80 fiyatı bir yıl sonra gerçekleşseydi emin olun 2.80 fiyatını bir yıl beklerdim işte uzun vadede düşünmek budur.Ama benim hedef fiyatı bugün gerçekleşince 1 yıl beklemeye gerek kalmadı.
Ama Adel hisselerinde daha hedef fiyat gerçekleşmedi hedef fiyatın oluşmasını bekliyorum ve Adel hisselerini ucuz olduğuna inanıyorum sık sık bahsettiğim gibi Adel kırtasiye almaya devam edecem.
Bu arada sağ tarafta geçmişte yaptığım alım satımlardaki karlar brüt kardır özellikle belirtmek isterim.Net kar yaklaşık %1.5 aşağısıdır.
Bu arada Ekonomitürk'te Barış beyin bahsettiği cumhurbaşkanı kim merak ettim.Sabırla 24 Nisanı bekliyorum.

3 yorum:

Blog Sahibi dedi ki...

Emrah'cigim, borsa cikarken nakitte yakalanacaksin para kazanamayacaksin. Borsa iner cikar ama bazen de inmeden cikar. DOHOL'lari 2.5'den sattin, simdi 2.78.

Hedef fiyattan ziyade endekse gore relatif performans hedefi koysan daha dogru olmaz mi?

Adsız dedi ki...

bencede :) endekse paralel tahlil yapman gerekir birazda

daha cok ekmek yemek gerekiyor anlaşılan

Investor dedi ki...

Sayın ekonomix hocam ve diğer yorum yapan arkadaşlar çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için ama sınavlarımdan vakit bulursam bu konuda niye endekse paralel bir tahlil yapmıyorum açıklayacagım.Tekrar teşekkürler..