18 Kasım 2007 Pazar

Dünyanın En zor Santrancı Çıkar Sağlamak

Liboş deyimini Türkçemize sokan Türkiye'nin en büyük medya kuruluşuna bağlı etki yapan bir Gazetecinin kullandığı bir argo terim olarak biliyoruz.

Gazeteci uzun süre görev yaptığı binlerce yazı kaleme aldığı Gazetesinden kovulma sürecinden sonra Ey Halkım beni unutma diye bir kitap piyasaya çıkartıyor.

Malum herkezce bilinen bu kitabda Medya sahibinin İktidara karşı Çıkar oyununda nasıl hamleler yaptığını ve Menfi çıkarı kendi lehine çevirmesi için ne tür entrikalar sağladığını bir güzel Anlatıyor.

Dürüstlük abidesi Gazetecinin reytingi hergeçengün yükselmeye devam ediyor. Reytingü yükseldikçe önüne uzatılan her mikrofona karşı konuşmaktan çekinmiyor.

O günlerde Gazeteciyle yapılan ropartaj Hilton otelleri arazisinden bahsediyor.

Hilton arazisinin yeri çok ilginc bir konumda bugün İktidarın en büyük muhalefet partisi ve seçimlerdeki oy oranıyla Türkiye'nin 2 büyük partisi Chp yönetiminde bir ilçe belediyesinin yetki sınırları içersinde fakat Chp lideri Deniz Baykal'ın en güçlü muhalefeti ve Akp gidişatını durduracak isim olarak görülen Mustafa Sarıgül Şişli Belediye Başkanı ve Şişli Belediyesinin baglı olduğu büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş Akp'li olması ilgincliğini beraberinde getiriyor.

Bugün Medya patronu sahibi olduğu Ortadoğu Otomtiv isimli şirketiyle özelleştirmeden aldığı ve 225 milyon dolar ödediği bir arazi üzerinde elde edeceği rantın döngüsündeki hamleler Santranc oyunundaki hareketlerden bile daha ustalık gerektiren bir dizaynda şekillenmekte değilmidir.

Akşam gazetesi yazarı Yavuz Semerci'nin yazısından anlaşılacağı üzere bugünlerde Santraç oyunu kilitlenmiş gözükmektedir.

Teknoloji dünyası geliştikten sonra Teknoloji ve Bilişim Şirketleri pc üzerinden oynanan oyunlar piyasaya sürerek milyon dolar gelir elde etme peşinde koştuklarını görmekteyiz.

İstanbul'un göbeginde Tüm 70 milyonun önünde 225 milyon dolara mal olan strateji oyunu kurgusu tasarlanıyor rant getirisi olarak 10 katı bir kazancdan bahsediliyor.

Bugün için Türkiye Siyasetinde etkin rol oynayacak 2 parti Akp ve Chp ve Recep Tayyip Erdoğan ,Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül'ün var olduğu bu strateji oyununda şimdilik Medya Patronu kurguladığı oyunda üst üste stratejik hatalara yaparak oyunu acmaza sokmuştur.

Bu oyunu acacak en önemli olgu bence Mustafa Sarıgüle destek gösterilere Chp olaganüstü kongresinde Deniz Baykal'ı yıkıp Chp başına Mustafa Sarıgül'ü getirmek sonrası asıl burada hüner sahibi olunması gerekiyor.

Şimdiki iktidara çaktırmadan yeni bir Lider geliyor havası estirilerek Akp toplumdaki pozitif havasını yoketmekten geçiyor.

Akp iktidarı sürdükçe sanırım koalisyonlar Türkiyesinde en büyük kazancları elde eden Doğan Grubu kazanımları birer birer vermesede yerine yeni bir çivi bile kazamayacaklardır.

Bugün ülke Malezyalaşıyor korkusunu Medya aracılığıyla ülkeye empoze etmenin altında yatan gerçek kendi korkuları olmasın kendi korkularını 70 milyona yaymaya çalışması bu yüzdendir.

Hiç yorum yok: