18 Kasım 2007 Pazar

Ülkemizde Blogların Kullanım Amaçları

Bugün bloglar iletişim dünyasında ayrıcalıklı bir konuma gelmelerine rağmen ülkemizde blog kullanımı tabiki günlük hayatımızda olduğu gibi magazinleşme yolunda hızla ilerlemektedir.

Bugün Televizyonları akşam kuşagında açtığınızda karşınıza çıkan manzara her ulusal kanalda bir dizi yayını ile karşılaşmaktayız.

Bugün tüm görsel medyada yayınlanan kaç dizi olduğu konusunda hemfikrim yok fakat Türk insanı sevdiği dizilerin isimlerine göre blog açıp burada Diziyi her şekilde merçek altına yatırdıklarını görüyorum.

Ali Özgeyi öpecekmi yoksa Özge Aliyi sevmiyor sevdiği erkek Kemal fakat Kemal Özgeyi sevdiği halde çıkar ugruna Sinemle birlikte gibi vs... kurgu ve yorumları burada tanık olabiliriz. Fazla dizi izlmediğim için İsim karakterleri uydurmadır. Ama konuşulan temalar gerçektir.

Dizi bloglarına ugramanızı tavsiye ederim. Türk toplumu ne gerekli işlerle ugraştığına tanık olacaksınız.


Bu blogların günlük tıklanma sayısısıda hiç küçümsenmeyecek düzeyde mesela Kavak yelleri dizisinin ait blogun tıklanma sayısı 10000 bulmaktadır.

Ne diyelim karakteristik bir özellik her olguyu kendi toplum mizacımıza göre şekillendirmede üstümüze yok dizileri tartışmaya devam edelim

Hiç yorum yok: