2 Ağustos 2008 Cumartesi

Güngörendeki Patlamayla Konyadaki Facia'nın Ne Farkı Var?

Güngörende pkk'nın artık acizliğini gösteren bombalı saldırısında maalesef bir çok vatandaşımızı kaybettik.Konya'da ne olduğu belirsiz bir Kuran kursunda Lpg patlamasından dolayı bina çöküyor ve 18 küçük kız hayatını kaybediyor.

Sorgulamak gerekiyor bina ruhsatı olmayan,birçok teçhizatı eksik binanın kontrol edilmemesiyle Güngörene bomba atmak arasında ne fark var?İhmal,sorumsuzluk niye can alıyor her seferinde aynı hikaye ile karşılaşıyoruz.

Bakınız gaz sızıntısı olunca otomatik bir sistem var elektiriği aniden kesiyor.Bizim binaya doğalgaz döşendi ve herkes kombilerini yaptırmaya başladı ve ilginç bir nokta 60 daireli olan binamızda maalesef bizim evin dışında bu sistemi yaptıran yok.Babamın bu konudaki duyarlılığını takdir ettim.500 ytl maliyet hayatımızdan daha mı önemli.

Aklıma birde 17 Ağustos depremi geldi Konyada bir bina yıkıldı 18 kişi öldü Allah korusun bir depremde kaç bina yıkılıyor ve kaç insan ölüyor.Olaya birde bu açıdan bakalım bin kez söyleniyor binalarımız depreme dayanıklı mı ?Fakat yeterince önem verilmiyor.

Hiç yorum yok: