8 Eylül 2008 Pazartesi

Herşey Daha Güzel Olacak


Zaman gözünü açma zamanı...
Lider zannedenlere haddini bildirme zamanı...
Binbir emekle kurduğun bu ülkeyi hiç kimsenin yıkmaya gücü yetmez Atam...
Aklımızı başımıza almalı...
Gözümüzü açıp gerçekleri göstermeliyiz...
Sen bu ülkeden yabancıları kovdun ama şimdi bizden zannettiğimiz ikiyüzlü insanlar var...
Türk milleti zeki, bu sınavıda atlatıcaz Atam...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu nasıl bir ruh haleti anlamıyorum anladıgımda da üzülüyorum.

Doğan Cüceloğlunun "vay benim vatandaşıma" sözü aklıma geliyor. böylelerini görünce vay ki ne vay demeden kendimi alamıyorum...

kendi dışındaki herkesi düşman,devletin tek ve yegane kurucusu,kurtarıcısı,yöneticisi olarak görecek kadar paranoya,insanların doğru bildikleri doğru yaptıkları herşeyi sırf kendi doğruları olmadığı için hakir gören ekabiliyette firavunlaşmış bu ruh haletinin kaynağı nedir...

orhan pamuğun bir kaç ay evvel bir kitabı eleştirirken kullandığı "mazlum edebiyatı" tabirini insanlar bu kadar mı özümser bu kadar mı içselleştirir.

Garip olan bir başka taraf ise şu ki böyleleri heep bir yerlerde köşe başlarını tutmuşlar...

sadece ve sadece sadakatine bakılarak...batıldaki sadakatine.

liyakat namına gram bir görüntü olmayan bu tip kof ve boş insanların farklı farklı tezahürleri türkiyede farklı noktalarda....

kimini sadece beş-on satırlık yazı ile dev bir gazetenin köşesinde kimini sadece ve sadece bayan olduğu için "gel bizim blogta yaz" felsefesinin ürünü olarak böyle platformlarda görmek mümkün...ama tarz aynı nerede bir araç orada halkı,sizden olmayanı ezme fırçalama, ayar çekme dürtüsü ve isteği var. heyhat çoktan bittiniz(bknz: askerin "balans ayarı" tabirine )

Ama Türkiyede hep sessiz çoğunluk,sağduyulu insanlar her daim galip geşmiştir. Tükürseler boğacakları bu azgın azınlığa tahammül etmelerinin yegane sebebi beslendikleri kaynaklar...bizim kaynaklarımız...

batı ve rus meşrepli asla olmamış olmayacak olan ,mebde`si marx ile uzaktan yakından alakası kurulamayacak düzeyde bizden olan bizler, size göre "ötekiler" "yeter" dedi bile...

neyse


--anti parantez olarak; thomas paine`nin sağduyu kitabını günde 3 öğün okumanızı tavsiye ederim nacizane.---

bu yazıda ister yayınlansın ister yayınlanmasın. sonucta bir kişi okuyacaktır... bir kişide yönetici arkadaştır sanırım. olaki içinde bir cız sesi oluşturmuşturuz.

Investor dedi ki...

İçim sizin gibilere cız ediyor...

Adsız dedi ki...

Vuvvvvvvv bakıyorumda kültür akmış buralara :D

Sayın ikra;

2-3 tane ağdalı kelime kullanıp uzunca yazı döşeyip böyle ilgi çekip artistlik yapmaya hiç gerek yoktu aslında … bu ülkenin temel bağlarından biri Atatürk ilke ve inkılaplarıdır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama bu ülkede yaşıyorsanız Atatürk'e saygı duyacaksınız. Ha ben kabullenemiyorum vatan hainiyim, şu bahsi geçen azınlıktan biriyim, bölücüyüm , 2. cumhuriyetçiyim vs gibi pazazitlerden biriyim diyorsanız ne yazık ki evet gerçekten de tükürsek boğulursunuz :)

Son zamanlarda Atatürk'e dil uzatmak da pek moda oldu , sanırım ilgi çekmek istemişsiniz sayın İkra.

Ayrıca fazla sağduyu sağlığa zararlıdır :D

Site sahipleri ;

arkadaşa da bir köşe verin de hevesini alsın arada bir yazarsa seviniriz doğrusu …

ve son olarak tuvana ;

duygu ve düşüncelerinden ötürü tebrik ediyorum seni ..

Not: yazıya yapılan ilk yorumda edebiyat parçalanmış ama son kelime olan “oluşturmuşturuz. “ un ne anlama geldiğini anlayamadım ?


saygılar...

Tuvana dedi ki...

Pınar aslında gereken cevabı vermiş.Teşekkür ediyorum.

Atatürk'ü devletin tek kurtarıcısı ve kurucusu olarak görüyorum.Bunun için paranoyaksam kabul ediyorum ama sende biraz tarihe dön, bu ülke nelerden bu güne gelmiş gör.
Bende sana bir kitap tavsiyesinde bulunayım o zaman.Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı kitabını önereyim 3 öğün yerine senin daha çok okumaya ihtiyacın var sanki bu kitaba.

Bayan olduğum için bloga alındığımı nerden biliyorsun? Bayan olmak neden bu kadar yanlış. Erkek çocuğun hala daha değerli olduğunu düşünenlerin olduğu bir ülkede sizin gibilerinde olması çok normal tabiki.

Ben Atatürkçüyüm,ben Atatürk çocuğuyum...Bundan hiçbir zaman utanmadım aksine gurur duydum...

Adsız dedi ki...

Şiir içinde bulunduğumuz durumla bire bir örtüşüyor.
Ortalama tahsil ve zekaya sahip birinin bu şiirden yola çıkarak dahi gerçekleri görmesi gerek.
Eleştiren arkadaşın referans noktası O.Pamuk olunca böyle abuk yorumlara şaşırmamak gerek.
Söz Pamuk'a gelince bu kadar milletinden kopuk bir aydın olabilir mi?Ülke aleyhine söylemleri olmasa yurt dışında bu kadar popüler olabilir mi? sadece bu soruların cevapları bile gerçekleri anlamaya yeterli.Bu konuda kitap bile yazılır ama neyse.